Järjestäjän ohjeet

Kilpailutoiminnan järjestämisessä huomioitavaa

Suomen Hiihtoliiton jäsenseuroilla on kilpailutoiminnassa sääntömääräisiä velvoitteita ja ohjeita. Veikkaus Cupin ja Junioricupin sekä Suomen mestaruuskilpailujen järjestäjät sopivat kaudesta 2016/17 eteenpäin vastuista yhteisesti ko. kilpailujen järjestäjäsopimuksella. 

Kilpailut tulee hakea liiton sähköisellä lomakkeella, joka täytetään SHL:n nettisivuilla.

Kilpailukutsut liiton myöntämistä kilpailuista julkaistaan liiton www-sivuilla.

SM-kilpailujen osallistumismaksut päättää SHL:n johtokunta kullekin kaudelle erikseen.

Liitto nimeää kilpailuun mäkituomarit ja TD:n – heidän kustannuksistaan vastaa kisajärjestäjä sääntöjen mukaisesti.

Kilpailunjärjestäjä on velvollinen asettamaan SHL:n toimittamat mainosbanderollit kilpailupaikalle SHL:n ohjeistuksen mukaisesti. (järjestäjäsopimus)

SM-kisajärjestäjä tilaa SHL:n mestaruusmitalit kilpailuihinsa. Mitaleiden kustannuksista vastaa järjestäjä.

Voimassaolevat kilpailulupamaksut: SM-kilpailut 120 €, Veikkaus Cup 100 €, Kansalliset mäki/yh-kilpailut 80 €, Hopeasompa 120 €, Veteraanikilpailut 60 €, Junioricup 50 €, Kansallinen nuorisokilpailu 35 €.

Suomen Hiihtoliiton vapaakortin tai valmentajakortin haltijoilla on vapaa pääsy Suomen Hiihtoliiton seurojen järjestämiin kilpailuihin. Suomen Hiihtoliiton liittovaltuuston päätöksellä Lisenssikortin ja Skipassi-kortin haltijat ovat oikeutettuja saaman vapaan pääsyn ja parkkipaikan SM-kisoihin ja Hopeasompa-loppukilpailuun. Samaa käytäntöä suositellaan käytettäväksi myös kansallisessa kilpailutoiminnassa.

Mäkihypyn ja yhdistetyn kansalliset kilpailusäännöt löytyvät linkistä

Kilipa-tulospalveluohjelma

Hiihtoliitto on teettänyt seuroille käyttöön mäkihypyn ja yhdistetyn tulospalveluohjelman. Tulospalveluohjelman myötä on tarkoituksena yhtenäistää käytäntöä ja kehittää ohjelma palvelemaan kilpailujen läpivientiä, tulospalvelua ja cup-tilastojen päivittämistä. Hiihtoliitto suosittelee kilpailun tulospalvelussa käytettävän aina live-toimintoa. Kaikissa Veikkaus Cupin sekä Juioricupin kilpailuissa tulee tallentaa tulokset ohjelmaan sellaisessa muodossa, että cupin tulostilanne päivittyy heti ko. osakilpailun jälkeen. 
Ohjelman on suunnitellut Keijo Hyttinen Kajaanista.