Kilpailijan ohjeet

Kilpailulisenssit ja Skipassit

Kilpailulisenssi on pakollinen kansallisessa ja sitä ylemmässä kilpailutoiminnassa. Piirikunnallisella ja seuratasolla kilpailevat ja hiihtolajeja harrastavat voivat lunastaa itselleen Skipassin.

Kilpailukausi alkaa 1.6. ja päättyy 31.5. Lisenssi astuu voimaan maksupäivänä klo 24 tai maksuhetkenä, mikäli maksu on kuitilla tms. todistettavasti osoitettavissa ja on kestää kilpailukauden loppuun.

Urheilijan kansainvälinen FIS-lisenssin julistus

Jotta urheilija voi osallistua Kansainvälisen hiihtoliiton (FIS) alaisiin kilpailuihin, hänen on allekirjoitettava FIS:n ”Urheilijan kansainvälinen FIS-lisenssin julistus”- ”Athlete´s declaration for an international (FIS) licence”, jolla urheilija tunnustaa tietävänsä kilpailemisesta aiheutuvat riskit.

Lomakkeesta toimitetaan yksi allekirjoitettu kappale Hiihtoliittoon, toinen jää itselle niin, että se on kilpailutapahtumassa tarvittaessa näytettävissä. Alaikäisten osalta julistuksen allekirjoittaa urheilijan lisäksi hänen huoltajansa.
 
Seuran muuttaminen

Seuramuutosta voi lukua lisää täältä.

Ilmoittautuminen

Osallistujat kilpailuihin ilmoittaa ja osallistumismaksut maksaa se seura, jota kilpailija tai joukkue edustaa. Kilpailija ei saa itse ilmoittautua kilpailuun.

Ilmoittautumiseen on aina merkittävä yhteyshenkilön tiedot.

Seura vastaa, että ilmoitettavalla kilpailijalla on voimassa oleva lisenssi tai skipassi.

Ilmoittautuminen on kilpailijaa sitova. Ilmoittautumisesta voi vapautua vain lääkärintodistuksen tai muun päteväksi katsottavan esteettömyystodistuksen perusteella.

Ikärajat

Kilpailija osallistuu kilpailukauden 1.1. ja 31.12. välisenä aikana siihen sarjaan, minkä iän hän täyttää ko. ajanjaksona.

Alkutalven kilpailuissa 1.10. ja 31.12. välisenä aikana pidettävissä kilpailuissa on määräävänä se ikä, jonka kilpailija saavuttaa tulevan kilpailuvuoden aikana.

Mäkihypyn ja yhdistetyn kansalliset kilpailusäännöt löytyvät linkistä