Uutisen päiväys

11.11.2004← Takaisin

Larissa Erolasta uusi maastohiihdon lajisihteeri

Larissa Erola, 32, aloittaa joulukuussa Suomen Hiihtoliitossa maastohiihdon uutena lajisihteerinä. Hänen edeltäjänsä Heli Jahn siirtyy perheyrityksen palvelukseen.

Erola tuntee hyvin järjestömaailman, sillä hän on ennen Hiihtoliittoa työskennellyt Etelä-Suomen Liikunnassa ja Urheilussa toimistoassistenttina sekä AKK Motorsportissa toimistosihteerinä ja järjestöpäällikkönä. Koulutukseltaan Erola on liikuntatieteiden maisteri liikuntafysiologian alueelta.

– Hiihto on mielenkiintoinen laji, Hiihtoliitto on iso liitto ja järjestötoiminta kiinnostaa minua, Erola selvitti miksi hän halusi hakea maastohiihdon lajisihteerin paikkaa.

Huippu-urheilu on Erolalle tuttua, sillä hän on itse edelleen kansallisen tason aktiivisuunnistaja. – Olen suunnistanut aktiivisesti 20 vuotta, ja kohtahan tässä pääsee veteraaneihinkin! Helsingin Suunnistajia edustava Erola nauraa.

Hän laskee rastien perässä aikaa kuluvan huhtikuusta lokakuulle. Hiihtokin on tullut hänelle tutuksi harjoitusmuotona, sillä Jyväskylän opiskeluaikoinaan Erola innostui uudelleen lajista ja pitää hiihtämistä edelleen mukanaan ohjelmassaan.

Kiirettä hiihdon uudella sihteerillä riittää myös kotioloissa, jossa oman aikansa vaatii miehen lisäksi kohta 2 vuotta täyttävä Teemu-poika.