Uutisen päiväys

4.2.2009← Takaisin

Massahiihtoihin osallistuu 20 000 hiihtäjää vuonna 2009

Massahiihtotapahtumien suosio on säilynyt hiihtokansan keskuudessa. Osallistujien joukosta löytyy kaikkien ikäryhmien edustajia. Massahiihtoja järjestetään vuoden 2009 keväällä 16 tapahtumaa/kilpailua. Järjestäjiä on 13. Osallistujia arvioidaan olevan ko. tapahtumissa noin 20 000.

Monelle pitkän matkan hiihto on haaste mitata kuntonsa itsensä tai kavereiden kanssa. Monet lähtevät hiihtämään ja nauttimaan talvisesta luonnosta. Jokainen voi valita oman tapansa ja matkansa saadakseen elämyksiä arkiseen aherrukseen.

Massahiihtojärjestäjillä on tärkeä rooli palvella mukaan tulevia mahdollisimman hyvin. Palveluun kuuluvat hyvät ja toimivat suorituspaikat, huoltopisteiden toimivuus ja ravinnon monipuolisuus. Usealla järjestäjällä on myös suksien voitelupalvelu, sillä hyvin toimivat sukset ovat pitkäkestoisen hiihdon perusedellytys.

Enemmän hiihtäneille ja harjoitelleille massahiihtojen yhteydessä on myös ranking-kilpailumahdollisuus, jolloin osallistumiseen tarvitaan lisenssi tai Skipassi.

Valmistautumisohjeita löydät Hiihtoliiton sivuilta; www.hiihtoliitto.fi/maastohiihto/harrasteliikkujat

Tapahtumajärjestäjien nettisivuille pääset tästä avautuvasta kartasta. (Valitse kartasta numero (punaisen ympyrän keskellä.)

Tapahtumien tarkemmat tiedot saat myös PDF-lehdestämme.