Uutisen päiväys

13.3.2008← Takaisin

Mestariura yrittäjävalmennus urheilijoille käynnistyy Vuokatissa

  Kilpailu-uraansa panostaneet urheilijat voivat hyödyntää nyt kokemuksensa ja keräämänsä kontaktiverkostot, kun Mestariura-valmennusohjelma käynnistyy Vuokatissa keväällä 2008.

  Mestariura on urheilijoille suunnattu yrittäjyyden koulutusohjelma, jonka aikana osallistujilla on mahdollisuus kehittää omaa yritystä ideasta käytännön toimintaan. Koulutusohjelma mahdollistaa urheilijoille oman lajinsa täysipainoisen harjoittelun ja yrittäjän ammattitutkinnon suorittamisen urheilu-uran ohessa.

  ”Useat urheilu-uransa päättäneet urheilijat ovat työllistäneet itsensä yrittäjinä. Tavoitteellinen toiminta on tuttua heille jo juniorivuosista ja yhteistyöyrityksistä on muodostunut uran aikana vahva kontaktiverkosto, jota voi hyödyntää oman yrityksen käynnistämisessä”, toteaa yrittäjyysvalmentaja Mikael Hirvi, joka on myös itse entinen ammattijääkiekkoilija. Mestariura –valmennusohjelma perustuu Jyväskylän Tiimiakatemian Tulisielut –yrittäjävalmennuksen ohjelmaan.

  Esimerkki yrittäjänä itsensä työllistäneestä urheilijasta on pesäpalloilija Jimi Heikkinen, jonka yritys H3O Markkinointi Oy toteuttaa markkinoinnin ja myynnin toimeksiantoja yrityksille.

  Yrittäjäkoulutuksen hyötyjä kehuu Tiimiakatemian yrittäjän ammattitutkintokoulutuksen suorittanut ex-seitsenottelija Tiia Hautala. "Urheilu-ura antaa ja opettaa paljon. Tämä ainutlaatuinen koulutus auttaa hyödyntämään nuo kokemukset yrittäjyyteen ja työelämään."

  ”Mestariura-valmennuksen lähtökohtana on käytäntö, sillä niin yrittäjät kuin urheilijatkin oppivat tekemällä. Valmennus tarjoaakin erinomaisen ympäristön yritysidean sekä oman osaamisen kehittämiseksi. Tavoitteenamme on, että valmennukseen osallistuvat urheilijat voivat jatkaa mestariuraansa urheilu-uran jälkeen yrittäjinä”, kertoo valmennuksesta vastaava Mikael Hirvi.

  Mestariura-yrittäjyysvalmennus on suunniteltu urheilijoiden tarpeista ja sen toteutus mahdollistaa sekä talvi- että kesälajien urheilijoiden osallistumisen koulutukseen. Valmennus sisältää kahden vuoden aikana yhteensä 19 lähiopetuspäivää. Valmennuspäivien aikana opiskelijoilla on mahdollisuus lajiharjoitteluun Vuokatin urheiluopistolla.

  Mestariura -koulutusohjelma toteutetaan oppisopimusrahoituksella ja se on hakemusten perusteella valituille osallistujille ilmainen. Ensimmäinen koulutusryhmä käynnistyy 25.4.2007. Hakulomakkeet koulutukseen löytyvät internetistä osoitteesta www.mestariura.fi.

  Lisätietoja Mestariura-valmennuksesta kertovat:

  MestariUra –valmentajat:
  Mikael Hirvi, yrittäjyysvalmentaja
  040 721 5449
  mikael.hirvi@taitovire.fi

  Olli Leppänen, yrittäjyysvalmentaja
  044 750 2297
  olli@intotalo.com

  MestariUra –valmennuksen faktat

  Kenelle Mestariura on luotu?

  - Olet tähän asti antanut suurimman panoksesi itsestäsi urheilulle.

  - Olet tottunut asettamaan tavoitteita, sitoutunut itsesi kehittämiseen ja ottamaan vastaan niin tappioita kuin voittojakin.

  - Haluat luoda oman urasi tulevaisuudessa menestyvänä yrittäjänä.

  Koulutuksen teemat

  - Asiakkaat ja asiakkuudet - kehität markkinointiasi ja myyntiäsi sekä löydät oikeat asiakkaat yrityksellesi.

  - Johtaminen - kirkastat yrityksesi suunnan sekä innostat muita mukaan verkostoihisi.

  - Innovointi - ymmärrät miten pysyt ajan hermoilla ja miten hiot ideaasi paremmaksi ja paremmaksi.

  - Arvon tuottaminen - tuot esiin yrityksesi parhaat puolet tuotemerkin ja sähäköiden mielikuvien avulla sekä saat asiakasnäkökulmaa ideasi kehittämiseksi.

  - Käytännön kokeilut – yrittäjyydessä ei saa jäädä vain suunnitelmien vangiksi vaan ideoita on kokeiltava käytännössä. Paras tapa kehittää omaa yrittäjyyttä on testata sitä oikeissa tilanteissa, oikeiden asiakkaiden kanssa.

  Koulutuksen kustannukset: Koulutus toteutetaan MJK-instituutin oppisopimuskoulutuksena ja on osallistujille ilmainen. Koulutuksen järjestäjänä toimii Vuokatin urheiluopisto yhteistyössä yrittäjyyden valmennuskeskus Intotalon kanssa ja Jyväskylän Tiimiakatemian kanssa.

  Tutkinto: Yrittäjän ammattitutkinto