Uutisen päiväys

28.2.2007← Takaisin

Berger lumipyrykisan voittaja, Lallukka 14:s

Miesten 15 kilometrin vapaan hiihtotavan kilpailu Sapporon MM-kisoissa oli sitä mitä mäkikilpailut usein olosuhteiltaan: ei täysin tasapuolista. Lumipyryn leimaamassa kisassa voiton vei norjalaisampumahiihtäjä Lars Berger.

Kesken kilpailua yltynyt lumipyry heikensi merkittävästi loppupään lähtijöiden mahdollisuuksia, vaikka Tobias Angerer puskikin kolmanneksi. Alkupään lähtijöiden hyötymistä kuvaa se, että hopealle hiihti numerolla kolme lähtenyt Valko-Venäjän Leanid Karnejenka ja neljänneksi juuri häntä ennen lähtenyt Itävallan Johannes Eder.

Suomalaisista parhaiten tuiskussa taivalsi Juha Lallukka, joka oli lopulta 14:s. Ville Nousiainen oli 21:s, Tero Similä 46:s ja Teemu Kattilakoski 50:s.

”Keli huononi tosi paljon. Oli ihan erilainen keli, kun verryttelimme. Oma hiihto ei tuntunut hyvältä – tuntui, että mitään en saanut itsestäni irti. Kun kisoja on harvakseltaan, niissä pitäisi onnistua”, Lallukka tuumi.

Nousiainen ei kaikkea kelin syyksi pistänyt, vaikka totesi ettei tuossa säässä kukaan varmaan pystynyt vauhdikkaasti hiihtämään. Similä myönsi, että sattui ”hankala päivä ja hankala keli”. Kattilakoski tuumi, että alku lähti vielä ”kohtuuhyvin”, mutta loppuvitosella puutui.