Uutisen päiväys

21.1.2007← Takaisin

Jauhojärvi otti omansa miesten SM-yhdistelmäkilpailussa

  Vuokatin Sami Jauhojärvi oli ylivoimainen Valkeakosken SM-hiihtojen yhdistelmäkisassa. Toiseksi kiri Alavieskan Virin Teemu Kattilakoski ja kolmanneksi Kiteen Urheilijoiden Ville Nousiainen.

  - Aika iso yllätys oli, että muut jäivät niin nopeasti. Tarkoitus ei ollut lähetä karkuun vaan ajattelin, että ratkaistaan vasta lopussa, mietti SM-viikonlopun toisen kultamitalinsa ottanut Vuokatti Ski Team Kainuun Sami Jauhojärvi, joka vei 15 km P+15 km V yhdistelmäkilpailun voiton miten tahtoi. Aikaero hopealle hiihtäneeseen Teemu Kattilakoskeen oli 1.01,6.
  - Kyllä minä perinteisellä hiihdin, mitä kone irti antoi. Vapaalla hiihdin sellaista rentoa hiihtoa, kuvaili Jauhojärvi, jolle hyvä menestys Ski de Tourilla on selvästi antanut vielä lisää itseluottamusta ja positiivista asennetta.

  Hopeamitali ratkaistiin vasta loppukiritaistelussa, jonka vei nimiinsä Alavieskan Virin Teemu Kattilakoski.
  - Perinteisen osuudella jouduin kovemmalle kuin toivoin ja se näkyi ensimmäisillä vapaan kierroksilla (Valkeakoskella hiihdettiin 2,5 km:n radalla). Loppukiritaistossa Villeä (Nousiainen) vähän pelkäsin. Se meni kuitenkin yllättävän hyvin, Kattilakoski arvioi ja kertoi alkukauden kilpailujen olleen hänelle pettymys.
  - Nyt on kolme viikkoa kunto ollut nousussa ja toivon, että Davosin maailmancupissa pääsen jo tekemään tulosta, mikä merkitsee sijoittumista 10-15 joukkoon. Otepäähän Kattilakoski ei ole menossa, koska siellä ei ole ohjelmassa vapaalla hiihdettäviä matkoja.

  Ville Nousiainen oli perinteisellä selvästi toiseksi nopein hiihtäjä. Suksien vaihdossa hänellä oli ongelmia, kun side oli jäätynyt sukseen ja aikaa kului yli 10 sekuntia enemmän kuin lähimmillä kanssakilpailijoilla.
  Vapaan osuudella Nousiainen hiihti ryhmässä, jossa hänen lisäkseen olivat Kattilakoski ja Ylivieskan Kuulan Tero Similä sekä Pargas IF:n Thomas Ramstedt.
  - Siinä meidän letkassa se meno oli sellaista lenkkeilyä. Alusta alkaen oli selvää, että ratkaisu jää vasta loppuun. Lähdin irtiottoon viimeisessä nousussa. Olisi pitänyt saada vähän isompi ero. Lopun lasku oli niin vauhdikas, että siinä muut saivat liian hyvän peesiedun ja tällä kertaa loppukiri ei riittänyt, Nousiainen sanoi.