Uutisen päiväys

7.1.2007← Takaisin

Jauhojärvi Tour de Skin seitsemäs

Sami Jauhojärvi ylsi historian ensimmäisessä Tour de Skissä seitsemänneksi. Voiton korjasi Saksan Tobias Angerer.

Angererin ykköstila tuli 46,4 sekunnin erolla Venäjän Alexander Legkoviin ja 50,2 sekunnin erolla Norjan Simen Östenseniin. Jauhojärvi jäi Angererista 1.24,3, mutta kolmossija ei jäänyt kuin reilun puolen minuutin päähän.

”Aika mahtava fiilis! Henkinen paine ohi, eikä huomenna tarvitse miettiä kisoja. Kun viimeiset kolme kisaa Tour de Skissä tulivat, ajattelin, että on onnistuttava sataprosenttisesti. Kolme viimeistä päivää ovat olleet henkisesti tosi raskaita. Tämä päätösosakilpailu oli parasta skeittiä tälle vuodelle. Jyrkät pätkät haarakäyntiä, pohkeet olivat kovilla. Se oli oikeastaan ainoa ongelma. Sauvaa lyhensin kahdella senttimetrillä ja se kannatti”, Jauhojärvi tuumi.

Kilpailun toinen suomalaismies Ville Nousiainen oli 23:s.

”Tulipahan tehtyä! (Tour de Ski). Ei tämä niin rankka ollut kuin odotin, suhteellisen tuoreena pääsi, eikä mihinkään kolottanut. Reisissä ei ollut paras isku. Ylämäki oli rankempaa, kun odotin. Parasta antia Tour de Skissä oli tasaiset hiihdot 20-30 väliin. Lauantaina 30 kilometrillä ja Oberstdorfin takaa-ajossa olisin odottanut parempaa, mutta nyt näin. Ainakin sai kisoja. Keuruulla hiihdän sprinttiviestin, jos siellä kisat on.”