Uutisen päiväys

14.1.2007← Takaisin

Joutsan Pommi ja Vuokatti Ski Team Kainuu parisprintin ylivoimaiset mestarit

Joutsan Pommi ja Vuokatti Ski Team Kainuu veivät ylivoimaisesti vapaan hiihtotavan parisprintin Suomen mestaruudet sunnuntaina Keuruulla.

Pommin riveissä mestaruuden ottivat Riitta-Liisa Roponen ja Aino-Kaisa Saarinen, Vuokatti Ski Team Kainuun mestarit olivat Sami Jauhojärvi ja Martti Jylhä.

Aikataulullisista syistä joukkueen kumpikin hiihtäjä hiihti normaalin kolmen sijaan kaksi osuutta. Molemmissa 4x1,2 kilometrin viesteissä eroa tehtiin lumituiskussa jo ensimmäisellä osuudella, eikä todellista kamppailua voitosta sen jälkeen nähty.

”Kun kisa typistyi kahteen kierrokseen, taktiikkana oli alusta heti lähteä eroa, mutta aikomus oli ratkaista vasta ensimmäisen osuuden toisella kierroksella. Oli kuitenkin hyvä suksi ja hyvä päivä, kokeilin ja oli vähän yllätys että tuli niin paljon eroa. Tour de Skistä olen palautellut, se on voiton puolella jo, mutta tuntuu vielä vähän kropassa”, Roponen sanoi.

”Kilpahiihdon nautintoa. Olin iloinen ja hymyilytti. Tällä kertaa Ritu revitteli ja minä sain ottaa rennosti. Olisi löytynyt vielä vauhtia, jos olisi tarvinnut. Tänään oli mukava hiihtää, ihanaa ku tuli lunta”, Saarinen hymyili.

Naisten kisan hopealle hiihti 30,3 sekuntia hävinneenä Ounasvaaran Hiihtoseura, pronssille Vihdin Viesti. Miesten hopean vei 11 sekuntia Vuokatin jälkeen Joutsan Pommi, pronssin Joensuun Kataja.

”Harmittaa, että Musti (Jauhojärvi) meni tuollaisen eron repimään. Olisin kyllä ratkaissut”, vielä junioreissa kilpaileva Jylhä naureskeli uransa ensimmäistä yleisen sarjan SM-mitalia.

”Tavallaan tämä oli odotettavissa oleva”, Jylhä tuumi.

"Alkuun pistin kaiken peliin, mutta ei silti hapottanut yhtään. Muut hiihti toisella kierroksella hiljempaa", Jauhojärvi arveli räväkkää alkuaan.

Täydelliset tulokset: http://www.smhiihdotkeuruu.fi/