Uutisen päiväys

27.6.2014← Takaisin

Junnut yhteisleirillä maajoukkueen kanssa

Vuokatissa on tällä viikolla ollut säpinää, kun a-ja b-maajoukkueiden lisäksi alueella ovat leireilleet Habita-ryhmäläiset. Yhteisleirillä nuoret ovat päässeet seuraamaan esikuviensa harjoittelua lähietäisyydeltä, vaikka varsinaisia yhteisharjoituksia ei olekaan järjestetty.

- Tosi kiva ollut seurata maajoukkueurheilijoita ja  niiden harjoituksia. Vuosi sitten oli samalla tavalla eka leiri yhtä aikaa. Kyllä se on kiva nähdä missä maailman huiput menevät. Kyllähän sitä vanhempia seuraamalla ja leireillä aina saa vähän vinkkejä omaan harjoitteluun, Reisjärven Pilkkeen Anni Alakoski kertoo.
Alakoski kuuluu vuonna 1997 syntyneiden Habitan Vuokatti-ryhmään. Samanikäisten Habitan Jyväskylä-ryhmään kuuluva Paimion Urheilijoiden Aleksi Parttimaa on samoilla linjoilla.
- Onhan se hyvä, kun saa mallia ja näkee kuinka paljon pitää itse vielä harjoitella, että pystyy menemään samaa vauhtia kuin Suomen ja maailman huiput. Tulee sitä omaa tahtoa, että haluaa päästä yhtä kovaa kuin meidän huiputkin.  Voimaharjoittelusta ja nopeudesta on tullut tietoa, harjoituksia pitäisi lisätä portaittain.  Pikkuhiljaa nostetaan harjoitusmääriä ja –tehoja.  Pitää tehdä vaan kovemmin työtä ja uskoa siihen, että kyllä se kova työ jonakin päivänä kannattaa, Parttimaa kertoo.

Tällä viikolla Vuokatissa kilpailtiin myös Aateli Race sekä aikuisissa että alle 18-vuotiassa. Samalla nuoret saivat hyvää vertailupohjaa aikuisten kisavauhtiin.
- Naisten Aatelissa näki, kuinka kovaa ne menee . Aika paljon itsellä on vielä tekemistä, että sinne pääsee, mutta sen on kannustavaa ja innostaa itseä harjoittelemaan vielä lisää. Kyllä tämä yhteisleiri tsemppaa, kun kaikki on täällä yhtä aikaa, Alakoski kertoo.
- Kun kilpailtiin samassa maastossa, niin pääsi vertaamaan omia vauhteja 18-sarjalaisiin. Kyllähän niistä osa minua nopeampia olikin, osa jäi taakse. Aina pitää omaa aikaa verrata kovempikuntoisiin, jos haluaa kehittyä. Oma juoksuaika parantui viimevuodesta yli minuutin ja hiihtoaikakin todella paljon, Parttimaa iloitsee.
Vaikka hiihto mielletään yksilölajiksi, on joukkueen tuki urheilijan kehitykselle todella tärkeää: 
- Onhan hiihto joukkuelaji, ei kisaa pysty voittamaan, jos suksi ei toimi. Huolto on aina tärkeässä osassa hiihdossa. Ystävät ja treenikaverit täällä leireillä ja muutenkin antaavat motivaatiota harjoitteluun enemmän, ja pystyy tekemään kovempia suorituksia ja parempia harjoituksia, Parttimaa kertoo.