Uutisen päiväys

29.3.2008← Takaisin

Kangasniemen Kalske ja Vuokatti Ski Team Kainuu parisprintin Suomen mestareiksi

Kangasniemen Kalske vei naisten ja Vuokatti Ski Team Kainuu miesten parisprintin Suomen mestaruuden lauantaina Rukalla. Naisten kultajoukkueessa hiihtivät Silja Tarvonen ja Virpi Kuitunen, miesten mestarikaksikko oli Martti Jylhä ja Sami Jauhojärvi.

Naisten mestaruus oli Kangasniemen Kalskeen ja Joutsan Pommin välinen taisto. Joutsan Pommin Maija Saarinen lähetti Aino-Kaisa Saarisen kärjessä ankkuriosuudelle, mutta johto ei kestänyt maaliin asti. Viimeisessä nousussa Kuitunen ohitti Saarisen ja tuli maaliin tasan viisi sekuntia aiemmin. Huhtasuon Hiihdon Eevamari Oksanen ja Kirsi Perälä veivät pronssin.
”Aina on kova tahto taistella voitosta, Siljan hyvät pohjat ja hyvä joukkuesuoritus toi voiton. Hieno voittaa joukkueessa”, sanoi kauden ensimmäisen SM-kultansa ottanut Kuitunen ja iloitsi päästessään hiihtämään seuralle menestystä.
Iloinen oli myös Silja Tarvonen.
”Hiihto oli oikein hyvä, viimeisessä vaihdossa yritin vaan pysyä perässä. Oli kyllä luotto Virpiin. Kokonaisuutena hieno saavutus, asetan tämän mitalin korkealle”, Tarvonen sanoi.
Saarisen siskoksista Maija sai vasta perjantaina tiedon, että lauantaina täytyisi startata SM-viestissä.
”Olin hierontapöydällä Hollolassa, kun kuulin. En tiedä, miksi tieto tuli niin myöhään. Täysillä hiihdin”, enemmän juoksuun panostava Maija Saarinen naureskeli ja kertoi arvostavansa SM-mitalia paljon.
Aino-Kaisa Saarinen iloitsi päästessään jälleen hiihtämään siskonsa kanssa samaan joukkueeseen.
”Maija hiihti hienosti ja yllätti kaikki”, Aikku kehui.
Ensimmäisen SM-mitalinsa ottanut Eevamari Oksanen sanoi kilpailun menneen yli odotusten.
”Lisää vauhtia sain siitä kun viimeisellä kierroksella huomasin, että mitalimahdollisuus on”, Oksanen sanoi.
Kirsi Perälä hiihtää ensimmäistä kauttaan Huhtasuon Hiihdossa ja iloitsi seuranvaihdon myötä tulleesta viestimitalista. Jyväskyläläisen hiihto varmistui vasta lauantaiaamuna, sillä vatsavaivat pitivät perjantai-iltana täysin levossa.
”Alkuerässä olin vielä unessa, oli löysä olo. Toisaalta se aukaisi ja sai tuntuman. Finaalissa oli kyllä hyvä hiihto, vaikka vähän jänskätti jaksaminen, mutta hyvin jaksoin hiihtää. Olen yllättynyt mitalista”, Perälä sanoi ja toivoi pääsevänsä hiihtämään sprinttiviestiä myös maailmancupissa.

Jauhojärven mestaruusputki jatkui

Vuokatti Ski Team Kainuu oli miesten parisprintin selvä voittajasuosikki, mutta ylivoimaista mestaruutta ei tullut. Joensuun Katajan Olli-Pekka Tolvanen ja Kari Varis veivät hopean 4,8 sekuntia mestareille hävinneenä, Joutsan Pommin Jari Joutsen ja Matti Heikkinen ottivat pronssin.
”Oli vetämätön päivä, käskytys ei oikein mennyt perille niin kuin olisi pitänyt. Minulla ei kyllä ollut missään vaiheessa epäselvyyttä etteikö voitettaisi”, Jylhä sanoi.
”Olisin pettynyt, jos ei olisi tullut mestaruutta. Oli strategiana lähteä alusta asti kovaa.”Pojan” (Jylhän) olisi pitänyt hoidella kolmas osuutensa paremmin, niin minulla olisi ollut varaa tuuletella”, Jauhojärvi perusteli naureskellen vähäistä tuuletteluaan maaliin tullessaan.
Joensuun Katajan Olli-Pekka Tolvanen sanoi tuloksen olleen joukkueelleen ”aika lailla maksimisuoritus”.
”Lähdimme lähelle kärkeä hiihtämään. Eilen ei kulkenut mihinkään, eikä vielä verryttelyssäkään”, joensuulainen huokasi hopeavireen löydyttyä kilpailuun.
Joutsen kertoi Joutsan Pommin lähteneen hakemaan mitalia, vaikka itseluottamus ei ollutkaan kovin.
”Niittasin kolmannella osuudella”, Joutsen kertoi ja kehui Heikkisen nousua mitalille.

Tulokset: www.rukasm2008.fi