Uutisen päiväys

24.2.2007← Takaisin

Kati Venäläinen neljäs Skandinavia-cupissa

  Ruotsin Skandinavia-cupin osakilpailuit jatkuivat Morassa, jossa matkana oli naisten 30 km P yhteislähtönä.

  Voitosta käytiin tiukka kirikamppailu, jonka lopulta voitti Ruotsin Susanne Nyström. Ruotsin Sofia Pleckur ja saman maan Elin Ek jäivät voittajasta vain sekunnin. Pleckur oli lopulta toinen.
  Kati Venäläinen oli kisassa neljäs ollen Nyströmiä viisi sekuntia hitaampi. kuopiolainen oli sijoitukseensa tyytyväinen, sillä se ei tullut helpolla.
  "Hiihto maistui tänään. Radalla oli paljon tasatyntöpätkiä, ja ne olivat minulle myrkkyä. Nyt on olo kuin olisin selkääni saanut", hän nauroi.
  "Minulla on ollut koko talven vaikeuksia juuri tasatyönnössä. Ilmeisesti olisi pitänyt tehdä käsien kanssa enemmän työtä."
  Kilpailu ratkesi aivan viimeisen kilometrin aikana, ja se tuli yllätyksenä Venäläisellekin.
  "En huomannut ollenkaan, missä vaiheessa voittajakolmikko irtosi. Yhtäkkiä vain huomasin heidän karanneen. Sen jälkeen keskityin vain pysymään kärjessä loppupätkällä. Loppusuora oli kyllä äärettömän pitkän tuntuinen. Ajattelin, ettei se lopu ikinä!"
  Huomenna Skandinavia-cupia kisataan Borlängessä ja matkana on sprintit. Kati Venäläinen myönsi olonsa olevan tällä hetkellä sen verran jäykkä, ettei hän odota kovinkaan suuria huomiselta.
  "Hyvillä mielin kuitenkin starttaan", hän vakuutti.

  Tulokset:
  1) Susanne Nyström, Ruotsi 1.30,48 2) Sofia Pleckur, Ruotsi 1.30,49 3) Elin Ek, Ruotsi 1.30,49 4) Kati Venäläinen 1.30,54... 19) Anne Mäkinen 1.35,42... 26) Silja Tarvonen 1.37,20