Uutisen päiväys

9.3.2007← Takaisin

Kerttu Niskanen viimeisteli voittoisasti Tarvisioon

  Kerttu Niskanen teki voitokkaan viimeistelyn maanantaina alkaviin nuorten MM-kisoihin, kun hän voitti sprintin Kontiolahden nuorten SM-hiihtojen ensimmäisenä päivänä.

  Niskasta lukuunottamatta muut Tarvisiossa edustavat hiihtäjät jättivät SM-kamppailut väliin.

  - Minulle sprintti sopi täällä erinomaisesti, kun en aio sitä hiihtää MM-kisoissa, Niskanen selvitti. 

  Niskanen hiihtää Kontiolahdella vielä lauantaina seuransa Vieremän Koiton viestijoukkueessakin. Perjantain sprintissä hän oli nopein karsinnassa ja voitti molemmat välieränsä sekä finaalin helposti.

   - Tulin voittamaan, eikä minulla ollut täällä mitään vaikeuksia. Rata oli hyvä, keli raskas räntäsateen vuoksi, mutta samahan se oli kaikilla, sanoi Niskanen.

  Ähtärin Henna-Riikka Kuoppa-aho varjosti finaalissa Niskasta maaliin saakka. Inarin Sivi Jomppanen varmisti itselleen pronssin.

  Alle 18-vuotisten sarjan voittaja Johanna Heinänen ei myöskään yllättynyt voitostaan. Hänkin sai jo karsinnassa parhaan ajan ja jatkoi kärjessä muutkin vaiheet.

  Miesten sarjoissa kaatumiset finaaleissa saattoivat muuttaa mitalijärjestystäkin. M18-sarjassa Tuomas Myllykoski kaatui jo lähtösuoran päättävässä mutkassa ja M20-sarjassa Ville Kaarakainen stadionille saavuttaessa. Molemmat olivat hyvin mitalitaistossa mukana.

  M20-sarjan voitti Ounasvaaran Ari Luusua, mutta Henri Jelonen ei jäänyt kauaksi. Lahden Marko Nieminen, joka osallistuu sekä hiihtoon että ampumahiihtoon edelleen lopullista valintaa tekemättä, selviytyi pronssille.

  Tulokset: http://www.biathlon-kontiolahti.fi/nuorsm07/tuloksetsprintti.php