Uutisen päiväys

6.1.2007← Takaisin

Kirsi Perälä ja Martti Jylhä parhaat suomalaiset Sjusjöenin sprinteissä

Neljänneksi sijoittunut Kirsi Perälä oli paras suomalainen maastohiihdon Skandinavia-cupin sprinttikilpailuissa Norjan Sjusjöenissä lauantaina.

Suomalaismiehistä paras oli viidenneksi sijoittunut Martti Jylhä. Naisten vapaan hiihtotavan kilpailussa Norja vei kolmoisvoiton Astrid Jacobsenin johdolla. Suomen naishiihtäjistä puhtaimmin pelkästään sprinttiin keskittyvä Perälä oli tyytyväinen päivän antiin.
”Aika-ajo oli melko helppo, mutta kroppa ei ollut oikein hereillä, kun kello yhdeksältä oli jo lähdöt. Puolivälierä oli tosi helppo, samoin välierä (ykkönen molemmissa). Lähdin aina samalla taktiikalla, aina keulassa ensimmäiseen ylämäkeen. Lähdin samalla taktiikalla myös finaaliin, mutta radan lopussa isommassa ylämäessä Jacobsen löi kovemmin kuokkaa ylös ja loppusuoralla en enää ehtinyt kahden muunkaan (Siri Halle ja Kari Vikhagen Gjeitnes ohi. Finaalissa painoi jo jonkun verran”, Perälä kertasi.

Viimeistä vuottaan alle 20-vuotiaissa hiihtävä sotkamolainen Jylhä jatkoi hyviä hiihtojaan.
”Finaalissa ehkä jo paukut loppui, mutta jäin myös finaalissa vähän pussiin Robinin (kolmanneksi sijoittunut Bryntesson) taakse. Kun täällä on kapeat ladut ja kaistoitus, oli vähän huonoa tuuria. Olisi ehkä ollut mahdollisuutta palkintopallille, mutta jatkoa ajatellen näytti hyvältä.

Finaaleihin selvisivät myös Riikka Sarasoja (kuudes), Milla Saari (8:s), Kusti Kittilä (9:s), Kalle Lassila (10:s), Marjo Korander (11:s) ja Mona-Liisa Malvalehto (12:s)

Päivän epäonnisin suomalainen oli aika-ajossa alamäessä kaatunut Matias Strandvall, joka loukkasi vasemman peukalonsa.
”En ymmärrä, miten aika-ajossa voi noin kaatua! Harmittaa tosi paljon. Peukalo meni sijoiltaan ja on nyt vähän turvoksissa ja vähän jäykkä. Aluksi en huomannut sitä, mutta loppusuoralla, kun lähdin työntämään. Tämä viikonloppu oli tässä, mutta muutaman päivän lepo ja suunnitelmissa on Keuruulla SM-kisoissa hiihtää”, Strandvall tuumi.

Sunnuntaina Sjusjöenissä hiihdetään vapaalla hiihtotavalla naisten vitonen ja miesten kymppi.

Tulokset:
FIS Skandinavia Cup, 4. osakilpailu:
Sjusjöen, Norja:
Sprintit, vapaa hiihtotapa:
Naiset: 1) Astrid Jacobsen Norja, 2) Siri Halle Norja, 3) Kari Vikhagen Gjeitnes Norja, 4) Kirsi Perälä Suomi, 5) Guro Ström Solli Norja, 6) Riikka Sarasoja Suomi,…8) Milla Saari Suomi,…11) Marjo Korander Suomi, 12) Mona-Liisa Malvalehto Suomi,…17) Kati Venäläinen Suomi,…26) Anne Mäkinen Suomi.
Miehet: 1) Emil Jönsson Ruotsi, 2) Anders Glöersen Norja, 3) Johan Kjölstad Norja, 4) Robin Bryntesson Ruotsi, 5) Martti Jylhä Suomi, 6) Peeter Kummel Viro,…9) Kusti Kittilä Suomi, 10) Kalle Lassila Suomi,…15) Keijo Kurttila Suomi,…24) Matti Heikkinen Suomi,…32) Ville Verkama Suomi,…101) Matias Strandvall Suomi.

Täydelliset tulokset: http://www.gjovikskiklubb.no/