Uutisen päiväys

1.1.2019← Takaisin

Kolme suomalaista Val Müstairin erähiihdoissa – Pärmäkoski parhaana 15:s

Krista Pärmäkoski, Ristomatti Hakola ja Lauri Vuorinen hiihtivät erävaiheeseen Tour de Ski Val Müstairin sprinttietapilla.

Korkealla, yli 1600 metrissä, hiihdetyssä kisassa parhaasta suomalaissijasta vastasi Krista Pärmäkoski ollen 15:s. Aika-ajon 10:nneksi nopein valitsi ensimmäisen erän, jossa oli kolmas. Aika ei kuitenkaan riittänyt jatkopaikkaan. 

”Oli aika vaikea päivä tänään. Aika-ajo oli ihan ok, mutta sen jälkeen tuntui, ettei meinaa millään palautua tuohon erään. Se olikin taistelua. Kyllä se vaan pahalta tuntui. Hirmu huono olo tuli, kun täällä korkealla happoon törmää, olo on ihan jotain muuta, mihin on tottunut”, summasi Pärmäkoski

Tour de Ski on vasta puolivälissä ja edessä on neljä distanssimatkaa, joilla Pärmäkoski aikoo iskeä. 

"Ingvild (Östberg) ja Jessica (Diggins) saivat tänään hyviä bonussekunteja. Täytyy taistella jäljellä olevissa kisoissa. Uskon, että mahdollisuuteni on iskeä pertsalla”, kommentoi Pärmäkoski Tour de Skin jatkoa.

Pärmäkoski on kolmen etapin jälkeen Tour de Skillä seitsemäntenä 56,9 sekuntia johtavaa Yhdysvaltain Jessica Digginsiä perässä. 

Laura Mononen hiihti sijalle 37., Susanna Saapunki 44. ja Anne Kyllönen 61. 

Naisten tulokset
Tourin kokonaistilanne 
 

Miehissä Ristomatti Hakola ja Lauri Vuorinen etenivät aika-ajoista jatkoon sijoilla 15. ja 17. Rankka rata korkealla verotti voimia, eivätkä miehet pystyneet vastaamaan kilpakumppaneilleen erävaiheessa. Hakola oli kilpailun 26:s ja Vuorinen 27:s. 

Hakola aloitti alkueränsä vahvasti ja piti vauhtia kärjessä.

”Yritin katsoa, ettei tulisi yhtään suksia vierelle ja jos tulee, niin lyön lisää löylyä. Ei ollut oikein löylyä tänään. Hyydyin vaan loppuun totaalisesti. Jouduin taistelemaan pääsuoralla, jouduin niin pieneen väliin. Päästin tyhmästi molemmilta puolilta ohi”, kertasi Hakola alkueränsä jälkeen.

Suomen joukkueen hiihtäjät jatkavat kaikki Tour de Skillä Oberstdorfin perinteisen yhteislähdön kilpailussa keskiviikkona 2.1.2019. Hakola ja Vuorinen päättävät tourin Oberstdorfin 15 kilometrin perinteisen kilpailuun. 

Naisten 10 kilometrin perinteisen kilpailu alkaa keskiviikkona klo 13:00 Suomen aikaa ja miesten 15 kilometrin kilpailu klo 15:00 Suomen aikaa.  

Miesten tulokset 

Tourin kokonaistilanne 

Krista Pärmäkosken kommentit Facebookissa
Urheilijoiden kommentteja SoundCloudissa

Kuva: SHL/Touho Häkkinen