Uutisen päiväys

5.1.2007← Takaisin

Kovimmat suomalaisodotukset sprintissä Norjan Skandinavia-cupissa

Maastohiihdon Skandinavia-cup jatkuu lauantaina ja sunnuntaina Norjan Sjusjoenissa, jossa kilpaillaan lauantaina vapaalla hiihtotavalla sprintit ja sunnuntaina niin ikään vapaalla naisten vitonen ja miesten kymppi.

Suomesta Norjaan matkasi perjantaiaamuna 14 urheilijaa, nimekkäimpänä maailmancupissakin tänä vuonna sprinteissä menestynyt Mona-Liisa Malvalehto.

”Sprinteissä odotan, että yksi suomalainen on palkintopallilla sekä miehissä että naisissa. Sunnuntaina Milla (Saari) varmaan hiihtää taas hyvin, miehissä on pikkasen vaikeampaa, kun norjalaiset ovat niin kovia”, joukkueenjohtaja Glenn Lindholm tuumi.

Sprintissä suomalaisilla onkin vahva edustus, sillä Malvalehdon lisäksi mukana ovat naisissa sprinttimaajoukkueen Kati Venäläinen ja Kirsi Perälä sekä miehissä muun muassa Kalle Lassila, Matias Strandvall ja Keijo Kurttila. Kilpailuihin on varsinainen osallistujaryntäys, sillä juniorisarjat huomioiden hiihtäjiä ilmoittautui lauantain kilpailuihin 850 ja sunnuntain kilpailuihin 980.

”Täällä on oikein mukava talvinen keli, 4-5 pakkasastetta ja viime yönä satanut uutta lunta 40 senttimetriä. Kaikki ovat terveitä ja lähtevät innolla kisaan”, Lindholm kertoo.

Edellisessä Skandinavia-cupin osakilpailussa Vuokatissa joulukuussa 10 kilometrillä kakkoseksi sijoittunut Kaisa Varis päätti jättää Norjan kilpailut väliin.
”Se on omakustannereissu, minkä lisäksi vitonen ja sprintti eivät ole minulle hyviä matkoja”, Varis selvittää ja aikoo hiihtää jatkossa maastohiihdon puolella kilpaa myös perinteisellä, vaikka alkukausi on mennytkin vapaan kisojen ja ampumahiihtokisojen parissa.

Suomen joukkue:
(20.12. ilmoitettuun muutokset: Mona-Liisa Malvalehto Ounasvaaran Hiihtoseura nimettiin lisäksi, Marjo Korander Vihdin Viesti korvaa Marjo Loukkolan)

Naiset: Marjo Korander Vihdin Viesti, Mona-Liisa Malvalehto Ounasvaaran Hiihtoseura, Anne Mäkinen Tarvasjoen Urheilijat, Kirsi Perälä Korpilahden Martti, Milla Saari Nakkilan Vire, Riikka Sarasoja Lappeen Riento, Kati Venäläinen Noormarkun Nopsa.

Miehet: Matti Heikkinen Joutsan Pommi, Martti Jylhä Vuokatti Ski Team Kainuu, Kusti Kittilä Kalajoen Junkkarit, Keijo Kurttila Kuusamon Erä-Veikot, Kalle Lassila Vetelin Urheilijat, Matias Strandvall IF Vom, Ville Verkama Tampereen Yritys.

Lähtölistat, latukartat, tulokset ym. infoa:
http://www.gjovikskiklubb.no/