Uutisen päiväys

13.1.2007← Takaisin

Kuitunen ja Kittilä sprintin Suomen mestarit Keuruulla

Kangasniemen Kalskeen Virpi Kuitunen ja Kalajoen Junkkareiden Kusti Kittilä voittivat sprintin Suomen mestaruudet lauantaina Keuruulla. Kuitusen uran yhdeksäs mestaruus oli odotettu, mutta Kittilän uran ensimmäinen SM-kulta yllätys.

Kuitusen tuntumassa pysyi perinteisen hiihtotavan 1,2 kilometrillä vain Aino-Kaisa Saarinen, josta ei kuitenkaan loppusuoralla ollut uhkaajaksi. Kirsi Välimaa oli kolmas.

”Finaalissa sai jo hiihtää. Unta olisin tarvinnut enemmän, siihen nähden hiihto tuntui yllättävän hyvältä”, Tour de Skistä toipuva voittaja tuumi.

”Muutama lipsahdus tuli nousussa ja Virpi pääsi karkuun. Oli työläs rata, vaikka ei paljon nousua ollutkaan”, Saarinen sanoi.

”Tämä oli kauden päätavoite tähän asti. Rukan maailmancupin jälkeen olen hiihtänyt neljä kisaa. Viime viikot ovat menneet hyvin”, Välimaa kertoi.

Nuoriso-osasto jyräsi miesten sprintissä

Sotkamolainen Kittilä työskentelee rajavartijana ja laskee itsensä oto-hiihtäjäksi.
”Olen panostanut hiihtoon aikaisempaa vähemmän”, Kittilä naureskelee.
”Lisää tällaisia ratoja”, voittaja toivoi.

Miesten loppukilpailussa juhlivat Kittilän takanakin nuoret, sillä kokeneet Lauri Pyykönen ja Keijo Kurttila jätettiin sijoille viisi ja kuusi. Hopeamitalisti Matias Strandvall ja pronssimitalisti Kalle Lassila ottivat uransa ensimmäiset yleisen sarjan SM-mitalit.

”En todella odottanut tällaista! Tavoite oli A-finaalissa…Välierien jälkeen vaihdoin finaaliin perinteisen suksista vapaan suksiin. Se oli onnistunut ratkaisu”, välieristä ajan perusteella loppukilpailuun päässyt Strandvall selvitti taktiikkaansa.
”Kauden päätavoite on U23-kisat, Sapporo on bonusta, jos tulee”, Strandvall jatkoi.

Pronssiin tyytyväinen Lassila kaipasi lyhytkestoisempaa sprinttiä – ajallisesti kahden ja puolen sekä kolmen minuutin väliin olevaa ja lauantaista enemmän rytminvaihdoksia vaativaa.
”Erissä kun pääsi keulille, voi passailla, kun kakkosena maaliin tulo riittää”, Lassila tuumi etenemisestään loppukilpailuun.

Strandvallin tavoin myöskään Lassilaa ei lainkaan haittaisi, mikäli Tarvision U23-kisoista taival jatkuisi Sapporon MM-kisoihin.

Tulokset kisajärjestäjän sivuilla:
www.smhiihdotkeuruu.fi