Uutisen päiväys

18.6.2014← Takaisin

Kymmenes Vuokatin Aateli Race mittaa hiihtäjien kesäkunnon

  Juhannuksen jälkeen kymmenettä kertaa järjestettävä maastojuoksu- ja rullahiihtotapahtuma Vuokatin Aateli Race kerää maajoukkuehiihtäjät jälleen Vuokattiin 24. – 25.6.2014.

  Kilpailussa ovat mukana kaikki Suomen olympiamenestyjät Sami Jauhojärven, Kerttu Niskasen ja Aino-Kaisa Saarisen johdolla. Hiihtomaajoukkueiden leiritys alkaa ensi viikolla Vuokatista ja kilpailuun osallistuvat myös B- ja nuorten maajoukkueet kokonaisuudessaan. Olympiavoittaja Iivo Niskanen joutuu jättämään varsinaisen kilpailun väliin allergiaoireiden vuoksi, mutta osallistuu muutoin leirille normaalisti.

  Tiistaina kilpailtavaan alle 18-vuotiaiden Junior Vuokatin Aateli Raceen on tulossa ennätykselliset 80 kilpailijaa.

  Prologi avaa aikuisten kilpailun tiistaina. ”Vaaran mailille” (1,6 km ylämäkeen) startataan viimeisimmän FIS-sprinttipistelistan mukaisessa järjestyksessä 15 sekunnin välein. Keskiviikkona kilpailu jatkuu aamulla Aatelin Linnan ja Vuokatinrinteiden maastossa naisten 3 km ja miesten 4,5 km maastojuoksulla. Lähtöjärjestys sekä lähtövälit kisan päättävään vapaan hiihtotavan rullahiihtoon määräytyy prologin ja juoksun yhteisajasta. Naiset hiihtävät 10 km ja miehet 15 km. Rullahiihto-osuus kulkee Vuokatin Urheiluopiston rullaradalla ja sieltä kevyen liikenteen väylää pitkin Vuokatinvaaran päälle.

  Tilaisuus on yleisölle maksuton.

  Break Sokos Hotel Vuokatti isännöi keskiviikkona 25.6. mielenkiintoista hiihtoseminaaria, jossa ovat äänessä mm. Iivo Niskasen valmentaja Olli Ohtonen ja Suomen Olympiakomitean vastaava lääkäri Harri Hakkarainen. Maksuttomaan seminaariin voi ilmoittautua 19.6. asti tästä.

  Kilpailusta tulee tunnin lähetys YLE TV2:ssa su 29.6. klo 16.00 alkaen. 

  Tarkempaa tietoa kilpailusta (lähtölistat, kartta jne.) osoitteessa www.vuokattiskiteam.fi
  Miesten prologin lähtölista
  Naisten prologin lähtölista

  Tiedustelut: Hannu Koivusalo, hannu.koivusalo@vuokatti.net tai 050 407 7500.