Uutisen päiväys

8.1.2017← Takaisin

Lahden MM-ladut sopivat Iivo Niskaselle - komea voitto Skandinavia Cupissa

Iivo Niskanen hiihti voittoon 15 kilometrin perinteisen hiihtotavan kilpailussa Lahden Skandinavia Cupissa. Naisten 10 kilometrin kisan voitti Puolan Justyna Kowalczyk. Kuukauden päästä alkavien MM-kisojen ladut saivat hiihtäjiltä kiitosta.

Suunnitelmien mukaisesti Tour de Skin kesken jättänyt ja Lahteen tätä kilpailua varten suunnannut Niskanen johti kisaa kaikilla väliaikapaikoilla. Maalissa eroa toiseksi tulleeseen Norjan Johannes Høsflot Klæboon oli 5,8 sekuntia. Norjan Mattis Stenshagen oli kolmas jääden Niskasesta 13,4 sekuntia.

"Oli tasaista hiihtoa, lopussa en saanut itseäni niin ahtaalle, kun olisi pitänyt. Rankat ladut suosivat kovakuntoisia ja sopivat myös minulle, joten ei auta, kun olla kovassa kunnossa pääkisojen aikaan. Sain täältä yhden kokemuksen kilpailuvauhdilla ennen arvokisoja ja nyt tietää vähän suunnitella MM-starttia", kertoi Niskanen.

"Täällä on hieno rata ja uskon, että MM-kisoissa nähdään hyvä kilpailu. Tämä oli minulle hieno päivä, mutta toki minulle on nyt tärkeää saavuttaa ensin MM-edustuspaikka", kommentoi puolestaan Klæbo.

Kymmenen parhaan joukkoon sijoittuivat suomalaisista myös Sami Jauhojärvi (viides) ja Lari Lehtonen (yhdeksäs).

"Tasaista jaksamista oli, kuten ollut koko kauden. Pikkuinen terä puuttui, sillä sairastelin joulun ja uudenvuoden välin. Oli tärkeää saada hiihtää kisa tulevassa MM-kisamaastossa", pohti Jauhojärvi.

Kowalczyk hallitsi naisten kisaa

Naisten 10 kilometrin kisa oli moninkertaisen arvokisamitalistin, Puolan Justyna Kowalczykin hallintaa. Hän hallitsi kisaa alusta loppuun ja voitti toiseksi tulleen Ruotsin Hanna Falkin 20 sekunnilla. Kolmas oli Ruotsin Sofia Henriksson.

Kowalczyk kiitteli Salpausselän raskasta rataa, jolla kilpaillaan MM-mitaleista jo reilun kuukauden kuluttua.

"Mielestäni tämä on yksi raskaimmista radoista, jolla olen koskaan kilpaillut. On hyvä asia perinteisen hiihtotavan vuoksi, että radalla ei tule paljoa tasatyöntöä. Uskon, että MM-kisoista tulee erittäin hyvät niin urheilijoiden kuin katsojien näkökulmasta", kommentoi Kowalczyk.

Paras suomalainen oli 11:nnen sijan saavuttanut Johanna MatintaloMarjaana Pitkänen oli 17:s, Katri Lylynperä 22:s ja Anita Korva 25:s.

Kisan tulokset: http://www.lahtiskigames.com/tulokset

Suomalaisurheilijoiden kommentteja löydät Suomen Hiihtoliiton soundcloudista.

Kuva: SHL/Touho Häkkinen