Uutisen päiväys

23.2.2016← Takaisin

Lauri Lepistön MM-pronssi kruunasi upean suomalaispäivän

Rasnovin MM-kisojen tiistai tarjosi suomalaisille ilonaiheita laajalla rintamalla maastohiihdossa. Lauri Lepistön MM-pronssin lisäksi myös Johanna Matintalo onnistui U20-naisissa ja Lauri Vuorinen U23-miehissä hienosti.

Miesten alle 20-vuotiaiden 10 kilometrin perinteisen kisassa Lauri Lepistö hiihti siis MM-pronssia. Suomalainen taipui maailmanmestaruuden vieneelle Norjan Johannes Hösflot Kläbolle reilut 25 sekuntia. Korean Magnus Kim nappasi hopeaa.

“Tänään oli mies kunnossa ja suksi oli erittäin hyvä. Takalenkillä huomasi, että se on selvästi liukkaampi kuin muilla. Pito oli aivan loistava. Yksi unelmien täyttymys on tämä mitali”, Lepistö tunnelmoi kisan jälkeen.

Suomalaisten upean panoksen täydensi seitsemännen sijan Lauri Gummerus sekä 14:nneksi päätynyt Aleksi Parttimaa, Turo Sipilä sijoittui 33:nneksi.

U20-naisissa Johanna Matintalo teki vahvan hiihdon oltuaan viiden kilometrin matkalla hienosti neljäs. Norjan Marte Maehlum Johansenin voittamassa kisassa muista suomalaisista Anni Alakoski oli 24:s ja Julia Hager 43:s. Vilma Nissisen kisa jäi kesken.

“Lähdin rennon kovaa liikkeelle, ensimmäisessä väliaikapisteessä kuulin, että olen neljäntenä. Se oli aika iso yllätys. Siitä sai sellaisen hyvän fiiliksen hiihtoon. Koitin pitää tasaisen tappavaa vauhtia, vaikka keli oli todella haastava ja raskas”, Matintalo kertoi, ja jatkoi:

“Viimeiselle kierrokselle lähdettäessä kuulin, että olen muutaman sekunnin päästä mitalista eikä kärki ollut kaukana. Koitin puristaa kaiken mitä löytyi, mutta ei ihan riittänyt mitaliin. Olen tosi yllättynyt tästä nelossijasta. Oma tavoite oli jollain matkalla kymppisakki, pitää olla tosi tyytyväinen”.

Myös U23-miesten kisassa riitti suomalaisten kannalta ilonaiheita, kun yhdeksänneksi hiihtänyt Lauri Vuorinen venyi selkeästi parhaimpaan sijoitukseensa nuorten MM-laduilla. Kouvolan Hiihtoseuran urheilijan mukaan tiistain suoritus oli hänen parhaimpia normaalimatkan hiihtoja koskaan.

“Oli kyllä tänään huippupäivä ja huippusuksi. Varmasti minun parhaimpia normaalimatkan hiihtoja, mitä olen ikinä hiihtänyt. Selkeästi kovin sijoitus nuorten MM-hiihdoissa”.

“Korkealla kun hiihdetään ja oli tosi raskaat olosuhteet, niin pieni yllätys, että tuli näinkin hyvä hiihto. Jaksavaa tekemistä oli ihan alusta loppuun asti. Pahalta tuntui ensimmäisestä kilometristä asti, mutta kuitenkin loppuun asti tuli, siihen olen tyytyväinen”, Vuorinen pohti tiistain urakkaansa.

Maailmanmestaruuden U23-miesten 15 kilometrin taistossa vei Ruotsin Jens Burman. Suomalaisittain kilpailun panos oli kaikkiaan hieno, sillä 20:n parhaan joukkoon ylsivät myös 17:nneksi hiihtänyt Ville Ahonen ja 19:nneksi päätynyt Antti Ojansivu. Sprintissä maanantaina onnistunut Joni Mäki oli tiistaina 54:s.

Vastaavan ikäluokan naisten kymmenen kilometrin kisan voittajaksi hiihti Venäjän Anastasia Sedova. Katri Lylynperä oli 18:s, Krista Niiranen 28:s ja Leena Nurmi 29:s.

Tiistain tulokset:
U23-naiset 
U23-miehet
U20-naiset
U20-miehet

Seuraa joukkuetta eri kanavissa
Facebook
Twitter ja Instagram @xcteamfin

#xcteamfin

Videoita LUMISPORT TV (YouTube)

Kuvassa Lauri Lepistö.