Uutisen päiväys

13.2.2016← Takaisin

Lumilajien mitalitili auki Lillehammerissa - Mannillalle XCX suksicrossin pronssia

Nuorten talviolympialaisten toinen kilpailupäivä avasi Suomen mitalitilin. Lauri Mannila otti Olympiapronssia maastohiihdon XCX-skicrossissa. (kuvassa oikealla)

Remi Lindholm ja Rebecca Immonen täydensivät hienoa päivää ja sijoittuivat seitsemänsiksi. Roosa Niemi oli kilpailun 16:s. 

”Tosi hieno tunnelma! Täällä on aivan mahtavat kisat ja kun vielä itsellä oli hyvä suoritus niin tuntuu tosi hienolle”, pronssimitalisti Lauri Mannila kommentoi kisan jälkeen.

Mannilan mielestä rata oli sopivan haastava.

”Ihan kuin sprinttikilpailu, jossa oli sopivasti teknisiä taito-osuuksia. Sprinttilatu, jossa on myös muun muassa hyppyreitä, töyssyjä ja mutkia”, Mannila kuvailee kilpailurataa.

XCX -suksicross on ensimmäistä kertaa kilpailuissa lajina mukana. Vuokatin urheiluakatemissa opiskeleville laji on tuttu, sillä Vuokatissa on oma skicross-rata jo toista talvea Vuokatin urheiluopiston tekniikkarinteessä, jossa Vuokatti-Ruka Urheiluakatemian urheilijat pääsevät harjoittelemaan.

”Vuokatin skicross-radalla harjoittelusta on varmasti ollut apua tätäkin kisaa ajatellen. Olemme muutenkin harjoittelussa tehneet suksella paljon erilaisia teknisiä harjoituksia,” Mannila jatkaa.

Katso video Laurin tunnelmista kisan jälkeen. 

Kuva: Olympic Team Finland / Toni Flink