Uutisen päiväys

22.2.2016← Takaisin

Lylynperä ja Mäki onnistuivat nuorten MM-sprinteissä

Nuorten MM-kilpailut pääsivät maanantaina vauhtiin Romaniassa sprinttihiihdoilla. U23-sarjoissa parasta suomalaisvauhtia pitivät naisissa Katri Lylynperä ja miehissä Joni Mäki.

Naisten kisassa välierävaiheeseen saakka yltänyt Katri Lylynperä oli kaikkiaan varsin tyytyväisen oloinen avauspäivän antiin. Suomalainen ylsi sprinttikisassa lopulta 11:nnelle sijalle.

“Oli ihan vahvan oloista hiihtoa. Karsinta ja alkuerä olivat ihan hyvin hallussa, mutta välierässä onnistuin tekemään hieman ennen maalia aika pahan taktisen virheen, jonka takia kolme ihmistä pääsi ohi. Kuitenkin uran toiseksi paras sijoitus MM-kisoissa, sinällään ihan tyytyväinen siihen, että hiihto tuntui hyvältä”, Lylynperä tiivisti maanantain tapahtumat.

Muista suomalaisurheilijoista Leena Nurmi sivakoi 13:nneksi ja Krista Niiranen 25:nneksi. Maailmanmestaruuden vei Ruotsin Jonna Sundling.

Ranskan Lucas Chanavatin voittamassa miesten kisassa paras sinivalkoinen urheilija oli Joni Mäki, joka oli lopputuloksissa hienosti seitsemäs.

“Tänään oli todella hyvä ja vahva tunne läpi päivän. Karsinta antoi jo osviittaa siitä, että päivän vire ja suksi ovat kilpailukykyiset. Finaalipaikka ei ollut kaukana ja päivän fiilis oli niin hyvä, että osasin odottaa ihan finaalipaikkaakin. Vähän jäi hampaankoloon finaalipaikan karkaaminen pienellä erolla”, Mäki summasi.

Lauri Vuorinen oli sprintin 21:s ja Antti Ojansivu 71:s.

U20-naisten kisassa mestaruuden nappasi Norjan Amalie Haakonsen Ous. Suomalaiset jäivät aika-ajoihin, sillä Vilma Nissinen oli 31:s, Johanna Matintalo 32:s, Anni Alakoski 43:s ja Eveliina Piippo 62:s.

Norjan Johannes Hösflot Kläbo oli puolestaan paras U20-miesten sprintissä. Lauri Lepistö hiihti 18:nneksi, Karri Hakala 19:nneksi, Verneri Suhonen 25:nneksi ja Juuso Haarala 29:nneksi.

Maanantain tulokset:
U23-naiset
U23-miehet
U20-naiset
U20-miehet

Kuvassa Joni Mäki.