Uutisen päiväys

27.10.2006← Takaisin

Maastohiihdon maailmancup alkaa taas kesäkelissä

Neussin lasketteluhallista tuotu lumi, lämpötila 15 asteen paikkeilla, ennusteena joitain sadekuuroja, markkinahumua suurkaupungin malliin. Maastohiihdon maailmancupin avauskilpailussa Saksan Düsseldorfissa puitteet ovat lähes kopio aiemmilta vuosilta. Kilpailutapahtuman läpiviemisen suhteen virsi on lauantaina kuitenkin uusi.

Düsseldorfissa pääsi vielä viime kaudella aika-ajosta jatkoon 16 hiihtäjää, kun muissa maailmancupin sprinteissä jatkoon eteni 30. Nyt Düsseldorf on myös siirtynyt 30 jatkoonpääsijän käytäntöön samalla kun maailmancupin sprintit yleisesti ovat siirtyneet kuuden urheilijan jatkoeriin. Nyt sekä puoli- että välieristä kaksi urheilijaa selviää jatkoon ajan perusteella, joten myös loppukilpailuissa nähdään kuusi hiihtäjää.
Ajan perusteella jatkopaikkojen jakaminen ei Suomen viisihenkisen miesjoukkueen konkaria Jari Joutsenta miellytä.
- Silloin kisa ei ole niin mielenkiintoinen, pitäisi jättää taktikoinnille varaa. Saa nähdä miten käy, Joutsen pohti perjantaina Suomen joukkueen majapaikassa.
Jyväskyläläinen tähyää lauantaina 1,5 kilometrin matkalla käytävässä sprinttikilpailussa maailmancupin pisteille eli 30 joukkoon. Viime vuonna se ei onnistunut yhdeltäkään suomalaiselta mieshiihtäjältä, sillä Lauri Pyykönen ylsi parhaana 33:nneksi.