Uutisen päiväys

20.3.2005← Takaisin

Maastohiihto aloittaa nuorten MM-kisat maanantaina

Nuorten MM-kilpailuissa Rovaniemellä ensimmäisinä tosi toimeen pääsevät maastohiihtäjät. Aamukymmeneltä kisat alkavat tyttöjen takaa-ajohiihdolla ja tuntia myöhemmin starttaavat pojat.

Suomalaisista takaa-ajokilpailussa aloittavat tytöt: Satu  Pirttiniemi, Sanna Soudunsaari, Silja Tarvonen ja Noora Virtanen. Tyttöjen jälkeen starttaavat omaan takaa-ajoonsa pojat: Matti Kylmälä, Toni Närväinen, Jussi Simula ja Olli-Pekka Tolvanen.

Aurinkoisella Ounasvaaralla suomalaisilmeet ovat toiveikkaat. Kaikki kahdeksan hiihtäjää ovat valmiina tekemään kauden parhaan suorituksensa. Mihin sillä päästään, ei kukaan uskalla tarkkaan arvioida, kun vertailukohtia muiden maiden kilpakumppaneihin ei juurikaan ole.

Nuorten MM-joukkueen valmentaja Mika Tuonen hymyilee kisojen alla tyytyväisenä. Hiihtojoukkueessa on hyvä henki ja valmistautuminen on sujunut suunnitelmien mukaisesti.

Toisissa nuorten MM-kisoissaan starttaava Toni Närväisen toiveeseen kotiyleisön vahvasta kannustuksesta radan varressa, yhtyvät varmasti myös joukkueen muut hiihtäjät. Ounasvaaran radat tiedetään rankoiksi, mutta haaste on otettu. Taistellaan!