Uutisen päiväys

11.1.2016← Takaisin

Mäki nousi palkintokorokkeelle Scandinavia Cupissa

Paukkupakkanen kiusasi viikonloppuna Ruotsissa järjestettyjä maastohiihdon Scandinavia Cupin kisoja. Lauantaina sprinteissä aika-ajojen tulokset jäivät lopputuloksiksi, sunnuntaina sen sijaan sekä miesten että naisten massalähtöjä lyhennettiin noin puolella.

Suomalaisittain ilonaiheita saatiin lauantaina sprinteissä, kun kärjen tuntumassa oli naisissa kolme ja miehissä peräti neljä sinivalkoista. Leena Nurmi sivakoi aika-ajossa neljänneksi, Katri Lylynperä seitsemänneksi ja Andrea Julin 11:nneksi.

Miehissä Joni Mäki hiihti aika-ajossa kolmanneksi, Ari Luusua viidenneksi, Lauri Vuorinen yhdeksänneksi ja Toni Ketelä 11:nneksi.

Kovan pakkasen vuoksi sprintit jäivät siis aika-ajojen jälkeen kesken, jonka takia niiden tulokset olivat myös lopputulokset.

Perjantaina naisten kympillä parhaat suomalaiset olivat 11:nneksi päätynyt Maija Hakala ja 13:nneksi hiihtänyt Marjaana Pitkänen. Myös miesten 15 kilometrin kisassa paras sinivalkoinen oli sijalla 11 Lari Lehtosen löydyttyä tuloslistalta kyseiseltä kohdalta.

Päätöspäivänä sunnuntaina oli alunperin tarkoitus kilpailla naisten 20 kilometriä ja miesten 30 kilometriä. Paukkupakkasen vuoksi matkoja kuitenkin lyhennettiin noin puolella. Naisten 11,5 kilometrin kisassa parasta suomalaisvauhtia piti sijan 13 Marjaana Pitkänen ja 15:nneksi sivakoinut Katri Lylynperä. Miesten puolella Perttu Hyvärinen oli sunnuntaina 32:s 16,5 kilometrin matkalla.

Scandinavia Cup jatkuu Viron Otepäässä maaliskuussa.

Kuvassa Joni Mäki.

Viikonlopun tulokset