Uutisen päiväys

28.10.2006← Takaisin

Malvalehto sprinttiavauksen suomalaisnimi

Mona-Liisa Malvalehto otti uransa toiseksi parhaan maailmancupin sijoituksen lauantaina Saksan Düsseldorfissa, kun hän sijoittui kuudenneksi vapaan hiihtotavan sprinttikilpailussa.

Aiemmin hän oli sijoittunut paremmin vain Drammenin sprintissä 2005, jossa hän oli mieluisammalla hiihtotavallaan perinteisellä neljäs.
”Vapaan hiihdoksi tämä oli tosi hyvä. Pertsa on kuitenkin minulle sata kertaa parempi. Tämä antoi luottamusta. Lähdöt olivat tänään hyvät, mutta lopussa en jaksanut puristaa”, Malvalehto sanoi.
Malvalehto hyötyi lauantaina uudesta säännöstä, jonka mukaan loppukilpailun kuudesta hiihtäjästä kaksi ”lucky loseria” pääsee välieristä jatkoon ajan perusteella. Malvalehto oli lauantaina välierässään neljäs, mutta erän vauhti oli selvästi toista välierää ripeämpää ja hänen aikansa riitti jatkoon.

Kuitunen kaatui B-finaalissa

Malvalehdon lisäksi suomalaisista loppukilpailuissa esiintyi B-finaaliin yltänyt Virpi Kuitunen. Kuitusen mahdollisuudet tavoitella parempia sijoituksia hupenivat harmittavaan kaatumiseen jo lähtöhässäkässä.
”Harmittaa tietenkin, mutta minkäs teet. Vapaalla kuitenkin 12:s sija. Täällä muihin hiihtoihin verrattuna ei ollut niin sähellystä, mutta erinä nämä hiihdot olivat varmasti sähellyksimmät”, Kuitunen sanoi ensimmäistä kertaa Düsseldorfissa ahtaasti läpi viedyistä kuuden hiihtäjän eristä.
Muista suomalaista Kirsi Perälä oli 16:s, Aino-Kaisa Saarinen 17:s, Pirjo Manninen 22:s ja Kati Venäläinen 41:s.
Aika-ajossa toiseksi nopeinta vauhtia pitänyt Perälä hukkasi harmittavasti mahdollisuutensa puolivälierässään pilalle menneeseen lähtökiihdytykseen.
”Me olimme Linan (Ruotsin Andersson, lähti vierestä puolivälierässä) kanssa niin lähellä, että sukset osuivat toisiinsa. Olin kaatua ja siinä menivät pasmat sekaisin ja kilpailusta tuli hirveää yliyrittämistä. Harmittaa tosi paljon, olin hyvässä iskussa ja vauhtia oli, tykkään niin paljon tästä radasta.”

Kaksi suomalaismiestä pisteille

Suomen miehillä meni paremmin kuin viime vuonna, sillä tuolloin yksikään ei yltänyt pisteille. Nyt pisteille ylsi kaksi, kun Jari Joutsen oli 21:s ja Kusti Kittilä 30:s. Jari Poikela oli 44:s, Kalle Lassila 48:s ja Ville Verkama 58:s.
”Lähti hyvin, mutta en saanut rytmin vaihdoksi. Kunto ei ole vielä kohdallaan, mutta tästä on ihan hyvä jatkaa. Tavoite (päästä pisteille) täyttyi, joten ei voi olla pettynyt”, Joutsen sanoi.
Kittilän tavoite cup-pisteistä täyttyi, mutta: ”Ei hääviltä tuntunut. Herkempää oli puolivälierässä kuin aika-ajossa, mutta intoilin takasuoralla liikaa. Jäin siinä letkasta. Karvas maku jäi erähiihdosta. Aina olen ollut niissä parhaimmillaan, mutta nyt olin todella huono.”
Sunnuntaina Düsseldorfissa hiihdetään sprinttiviestit, jossa suomalaisparit ovat Malvalehto-Manninen ja Kuitunen-Saarinen sekä Joutsen-Kittilä ja Poikela-Lassila.

Tulokset: www.fis-ski.com
Kisajärjestäjän sivut: www.schnee-in-duesseldorf.de