Uutisen päiväys

16.3.2007← Takaisin

Martti Jylhän onni kääntyi - sauvarikon jälkeen kuudes

Alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa Italian Tarvisiossa jo kaksi mitalia ottaneen Martti Jylhän onni kääntyi yhdistelmäkilpailussa, kun hän 1,2 kilometriä maalista katkaisi sauvansa.

Kamppailu mitalisijoista oli menetetty, palkintojenjakoon kuitenkin tuli kutsu, kun sotkamolainen oli kuudes.

- Siinä oli kultaakin tarjolla, mutta tällä kertaa kävi näin, kertoi Suomen joukkueen valmentaja ja Jylhän henkilökohtainen valmentaja Mikko Virtanen.

- Martti hiihti seitsemän miehen letkassa ollen koko ajan sijoilla 2-4. Sauvarikko reilua kilometriä ennen maalia vei mitalimahdollisuudet, joku astui sauvan päälle ja se oli siinä. Tällaista sattuu. Martti on kuitenkin tasonsa näyttänyt. Hän kuuluu ikäisissään ehdottomaan maailman kärkeen, kiteytti Virtanen.

Martti Jylhä hiihti kärjen tuntumassa koko yhdistelmäkilpailun perinteisen 10 km:n osuuden.
- Suksien vaihdon jälkeen hän vähän voipui, mutta taisteli vapaalla hienosti jälleen kehiin mukaan. Hiihto oli miehellä kontrollissa koko ajan, Virtanen arvioi.

Muiden suomalaisten sijoitukset: 43. Lari Lehtonen, 52. Harri Suojärvi ja 53. Juuso Haataja

Miesten 10 km (p)+10 km (v) yhdistelmäkilpailussa voiton vei Norjan Kurland Eirik Olsen, toinen oli Tshekin Ondrej Horyna ja pronssilla jälleen norjalainen, Sjur Roethe.

Naisten yhdistelmäkilpailussa suomalaisista paras oli Kerttu Niskanen, joka oli 18:s. Anne Kyllönen ylti sijalle 26.
- Nämä sijoitukset ovat kohtuullisen hyviä, arvioi Mikko Virtanen.
- Satu Annilan hiihto meni pilalle kaatumiseen vapaan osuuden alussa. Hän kiristi itsensä jo 30 parhaan joukkoon, mutta nitkahti sitten ja sijoitus oli 47:s. Tiina Taskinen oli 60:s.

Naisten kilpailun,  5 km (p)+5 km (v), kärki oli edellisistä kilpailuista ja koko kauden ajalta tuttu. Voiton vei jälleen Ruotsin Charlotte Kalla. Seuraavat sijat menivät Norjaan, meni Marie Monrad-Hansenille ja pronssi Therese Johaugille.

Lisätietoja nuorten MM-kisoista ja tulokset http://www.jwsc2007.com/, tulokset myös http://www.fis-ski.com/