Uutisen päiväys

13.3.2007← Takaisin

Matias Strandvallille U23-sarjan MM-pronssia sprintissä

Suomalaisten mitaliputki nuorten MM-kisoissa Tarvisiossa jatkui tiistaina, kun Matias Strandvall hiihti U23-sarjan sprintissä pronssia.

Fusinessa vesikelissä hiihdetyssä perinteisen hiihtotavan kilpailussa ruotsalaiset ottivat kaksoisvoiton, kun Robin Bryntesson voitti ja Marcus Hellner oli toinen.

Välieriin selvisi suomalaisista myös Ville Verkama. Verkaman välierähiihto kuitenkin hylättiin, kun hänen katsottiin hiihtäneen norjalaisen kilpakumppaninsa eteen tilanteessa, josta kärsi sauvarikon muodossa myös Verkama.

Hylkäyksen jälkeen Verkama ei päässyt hiihtämään B-finaalia lainkaan, mutta hänen sijoituksekseen tuli 12:s. Kalle Lassilan hiihdot päättyivät puolivälieriin ja hän oli lopputuloksissa 16:s. Kilpailun neljäs suomalainen Matti Kylmälä oli 38:s.

Strandvall ei ollut yksinomaan iloinen tuoreeltaan loppukilpailun jälkeen.

"Tietysti MM-pronssiin pitää olla tyytyväinen, mutta vähän harmittaa. Finaalissa oli päivän paras lähtö ja johdin suurimman osan finaalista, mutta sitten luistelusuksilla hiihtäessä tuli kaksi tosi huonoa potkua ja ne (ruotsalaiset) tulivat rinnalle ja ohi", Strandvall kertasi.

Strandvallin päivä alkoi jo hyvin, kun hän oli karsinnan toinen Norjan Anders Glörsenin jälkeen. Puolivälierässä ja välierässä hän oli samoin toinen.

"Aika-ajo meni tosi hienosti. Ei tarvinnut edes täyttä hiihtää, noin 300 metriä hiihdin täysillä ja ajattelin, että voin hiihtää rauhallisesti lopun", Strandvall kertoi ja kuvasi puolivälierähiihtoaan pehmeässä kelissä hankalaksi mutta välierähiihtoa jo taas suhteellisen hyväksi.

Strandvall hiihtää U23-kisoissa kaikki matkat, joista seuraavana ohjelmassa on torstaina 15 kilometriä vapaalla. Verkama ja Lassila puolestaan kiiruhtivat heti kilpailun jälkeen kohti lentokenttää ja edelleen Norjaa, sillä he hiihtävät keskiviikkona Drammenissa maailmancupin sprinttiä.

Naisten kilpailun voitti Slovakian Alena Prochazkova. Satu Pirttiniemi oli parhaana suomalaisena 19:s, Silja Tarvonen 26:s ja Maija Hakala 36:s.
---------------------------
Tulokset:

U23-sarjan (alle 23-vuotiaat) sprintit, perinteinen hiihtotapa:
Naiset: 1) Alena Prochazkova Slovakia, 2) Laura Valaas USA, 3) Piret Pormeister Viro,.19) Satu Pirttiniemi Suomi,.26) Silja Tarvonen Suomi,.36) Maija Hakala Suomi.
Miehet: 1) Robin Bryntesson Ruotsi, 2) Marcus Hellner Ruotsi, 3) Matias Strandvall Suomi,.12) Ville Verkama Suomi,.16) Kalle Lassila Suomi,.38) Matti Kylmälä Suomi.

Keskiviikkona nuorten MM-kilpailuissa hiihdot jatkuvat 20-vuotiaiden sarjassa, kun tytöt hiihtävät vitosen ja pojat kympin vapaalla. Fusinessa suomalaisista ladulle starttaavat Satu Annila, Anne Kyllönen, Mari Laukkanen ja Kerttu Niskanen sekä Martti Jylhä, Heikki Kopakka, Lari Lehtonen ja Harri Suojärvi.

Pohjoismaisten lajien nuorten MM-kisat oli määrä pitää Italian Tarvisiossa tammikuun lopulla, mutta lumen puutteen vuoksi ne jouduttiin siirtämään. Alkuperäisellä "Gabriella Paruzzi" -stadionilla ei nytkään voida hiihtää, vaan hiihtostadion on siirretty noin 10 km:n päähän Fusineen. Mäkikilpailut käydään Slovenian puolella Planicassa.

Lisätietoja kisoista sekä tulokset: www.jwsc2007.com

Tulokset myös www.fis-ski.com