Uutisen päiväys

6.2.2016← Takaisin

Niskanen ja Heikkinen onnistuivat kuninkuusmatkalla

Maastohiihdon maailmancup jatkui Oslossa lauantaina, kun miehet sivakoivat kuninkuusmatkan, 50 kilometriä. Suomalaisten näkökulmasta ilonaiheita olivat Iivo Niskasen ja Matti Heikkisen vahvat suoritukset.

Olympiavoittaja Niskanen sivakoi 12:nneksi ja maailmanmestari Heikkinen 14:nneksi. Kummatkin miehet tuntuivat olevan varsin positiivisin mielin raskaassa vesikelissä hiihdetyn kisan tauottua.

“Hevosenleikkiä 50 kilometriä, urheilullisesti oma paras viisikymppinen. Suunnilleen kahta kilometriä vajaaksi jää tuo jaksaminen. Äärimmäisen kovassa maastossa ja kelissä minulle hyvä viidenkympin kisa. Toisella kierroksella ällistyttävän kovaa kyytiä lähti keula vetämään, siihen ei ollut tänää mitää asiaa”, tyytyväisen oloinen Heikkinen pohti.

“Raaka viisikymppiä, älyttömän kova kisa oli. Mukavaa, että pystyy hiihtämään edes tuollaista vauhtia. Ajoittain oli jopa ihan mukavaa hiihtoa, kroppa pelasi pitkään mäkeen mukavasti. Kiva, että happi tarttuu jo lihakseen”, Niskanen listasi.

Oslon kilpailun voittoon taisteli kellot aikaan 2.08.41 pysäyttänyt Norjan Martin Johnsrud Sundby. Myös kakkossija meni kotiyleisön iloksi Norjaan Niklas Dyrhaugin oltua toinen 18 sekuntia voittajaa perässä. Venäjän Maxim Vylegzhanin oli kolmas reilun minuutin Johnsrud Sundbyä jäljessä.

Niskanen jäi lopputuloksissa kärjelle 3.04 minuuttia ja Heikkinen 3.18 minuuttia. Muista suomalaisista Sami Jauhojärvi oli 40:s ja Ari Luusua 45:s.

Maailmancupin seuraava kisa on ohjelmassa sunnuntaina, kun naiset hiihtävät 30 kilometriä. Suomen edustajat ovat Kerttu Niskanen, Anne Kyllönen, Krista Pärmäkoski, Laura Mononen ja Riitta-Liisa Roponen.

Tulokset tämän linkin takana

Suomalaisten kommentit Hiihtoliiton Soundcloudissa:
Iivo Niskanen
Matti Heikkinen
Sami Jauhojärvi
Ari Luusua

Seuraa joukkutta eri kanavissa
Facebook
Twitter ja Instagram @xcteamfin
#xcteamfin

Videoita LUMISPORT TV (YouTube) 

Kommentteja ja lyhyitä haastatteluja Soundcloudissa