Uutisen päiväys

6.2.2016← Takaisin

Nissinen, Suhonen, Poikonen ja Lämsä talven ensimmäiset nuorten mestarit

Nuorten SM-kilpailut alkoivat Vöyrin hiihtokeskuksessa 18- ja 20-vuotiaiden sarjojen vapaan sprinteillä, joissa mestareiksi ylsivät Vilma Nissinen (N20), Verneri Suhonen (M20), Emmi Lämsä (N18) ja Verneri Poikonen (M18).

Nissinen otti mestaruutensa ylivoimaisesti. Tuuletus kertoi, että mestaruus todella maistui:
” Vähän mietin, että jos pääsen ekana maalisuoralla, se tulee sieltä itsestään”, hän selitti tuuletusvalintaansa.
”Finaalissa Fanny (Storvall) lähti vetämään alusta aika kovaa, niin sain siitä hyvän peesin. Oli taktiikkana, että peesailen alussa. Minulla oli tosi hyvä suksi, niin laskussa pääsin ohi koukkaamaan. Oli  suunnitelmana päästä nousuun ekana. Luotin loikkaani, niin pääsin vetämään täysillä sen nousun, ja se onnistui ihan hyvin. Löin vauhdit laskuun ja tulin rennosti  tasaisen. Oli hyvä latu minulle”, Nissinen kertasi.
Hänen jälkeensä muut mitalisijat veivät Johanna Matintalo ja Senni Vuolle. Miesten vastaavan sarjan ykkönen Verneri Suhonen totesi syystäkin päivänsä olleen hyvä.
”Aika-ajossakin hyvän tuoretta meininkiä, ja siitä tulikin voitto. Alkuerässä aika helpolla pääsin. Välierässä lähdin pitämään vauhtia, mikä toi itseluottamusta finaaliin. Finaalissa lähdin siitä, että teen lopussa ratkaisun. Takasuoralla olin kolmantena. Viimeisen kurvin jälkeen toiseksi. Koko ajan Karrin (Hakala) selkä läheni, ja sitten pääsin aivan lopussa ohi”, Suhonen kertasi.
Maistuiko kulta erityisen hyvältä tiukan finaalin jälkeen?
”Kyllä maistui. Karrikin on hyvin hiihtänyt tuolla maailmalla.”
Sunnuntaina hiihdetään naisilla 10 ja miehillä 15 kilometriä perinteisellä klo 10 alkaen.

Tulokset: http://sm2016.fi/?page_id=962

Tsekkaa kaikki videohaastattelut:
Verneri Suhonen
Verneri Poikonen
Vilma Nissinen
Emmi Lämsä

Lisää kisatunnelmia Facebookin lisäksi instagramissa @juniorxcteamfin ja @nsm_hiihdot_voyri sekä Twitterissä @nsmvoyri ja @xcteamfin