Uutisen päiväys

26.3.2005← Takaisin

Norja jälleen ylivoimainen voittaja naisten viestissä – Suomi oli seitsemäs

Norjaan kultaa. Vanha tahti jatkui nuorten MM-kisojen tyttöjen viestissä kisojen päätöspäivänä. Toiseksi sijoittui Venäjä ja kolmanneksi Tshekin tasavalta. Suomen joukkue Sanna Soudunsaari, Satu Pirttiniemi, Silja Tarvonen ja Noora Virtanen hiihti sijalle seitsemän.

Naisten viesti sujui ensimmäisestä osuudesta lähtien Norjan mereissä.  Astrid Jacobsen, Caroline Tangen, Betty-Ann Nilsen ja Marte Elden juhli voittoa 17,2 sekuntia ennen hopealle hiihtänyttä Venäjän joukkuetta, jossa hiihtivät Olga Tiagai, Joulia Kolesnitchenko, Natalja Iliana ja Evgenija Bazarnova. Pronnsia ottivat Tshekin Eliska Hjakova, Martina Chrastkova,Lenka Munclingerova ja Eva Nyvltova.

Suomen joukkueen molemmat perinteisen osuuden hiihtäjät menettivät mahdollisuuksiaan kaatumiseen Ounasvaaran jäisellä ladulla. Sanna Soudunsaari toi viestin vaihtoon 12:ntena. Satu Pirttiniemi lähti hyvään takaa-ajoon ja ohitti muutamia joukkueita. Sitten 3,5 kilometrin kohdalla alamäessä "heitti mettään" ja Pirttiniemi menetti rytminsä ja toi viestin vaihtoon sijalla 11.
Ensimmäisellä vapaan osuudella Silja Tarvonen pääsi hyvään takaa-ajovireeseen.
- Keli oli hyvä ja hiihto oli alusta alkaen rentoa, kertoi Tarvonen joka toi viestin vaihtoon kahdeksantena.
Suomen joukkueen ankkuri Noora Virtanen oli kisan jälkeen pettynyt omaan suoritukseensa, vaikka nosti Suomen sijaa yhdellä ja jäi vain 2,36 sekunnin päähän kuudennesta sijasta.
- Ei riittänyt. Kerran pääsin jo Saksan ohi, mutta sitten hän laski alamäen rohkeammin. Itse en uskaltanut laskea tarpeeksi reippaasti, Virtanen harmitteli. Kokonaisuutena hän antoi omille kisoilleen arvosanaksi 8. Perjantain vapaa 5 km meni hyvin, mutta viestiin laski hänen arviotaan.