Uutisen päiväys

8.1.2005← Takaisin

Norjan naisille kaksoisvoitto – Aino-Kaisa Saarinen neljäs Otepäässä

Joulutauko ei tuonut paljon uutta hiihdon maailmancupiin. Viron Otepäässä naisten hiihdon voittaja oli jälleen Norjan Marit Björgen. Norjalaismenestystä täydensi kakkossijallaan Hilde G. Pedersen. Suomen Aino-Kaisa Saarinen oli Tshekin Katerina Neumannovan jälkeen neljäs.

Perinteisellä hiihdetyllä 10 kilometrillä Suomen naisten panos oli kokonaisuutena jälleen hyvä. Saarisen lisäksi kymmenen parhaan joukkoon sijoittui myös Virpi Kuitunen, joka oli seitsemäs. Kahdenkymmenen joukkoon pääsivät Kirsi Välimaa (15:s) ja Annmari Viljanmaa (17:s.). Maailmancupin pisteille ylti myös Satu Salonen, jonka sijoitus oli 27:s. Kati Venäläinen oli 39:s.

Naisten päävalmentaja Ismo Hämäläinen oli kisan jälkeen kokonaispanokseen tyytyväinen, vaikka pieni "mutta" jäikin mielen pohjalle.

-  Aino-Kaisa Saarisen neljäs sija oli yli odotusten,  etukäteen odotusarvona oli pääsy kymmenen parhaan joukkoon. Vaikeissa olosuhteissa sijoitus oli upea, "Aikun" paras suoritus perinteisellä.  Hänellä ei ollut kaluston tai voitelunkaan kanssa ongelmia.

- Virpi Kuitunen teki hyvää, varmaa työtä, joka toi nyt seitsemännen sijan. Hänen kohdallaan sijoitusodotukset olivat korkeammalla ja Virpillä on parempaankin mahdollisuuksia, Hämäläinen arvioi.

Plussan puolelle Hämäläinen arvioi myös Annmari Viljanmaan suorituksen ja Kirsi Välimaa eteni tasaisen varmasti, joskin hän oli valittanut menonsa olleen tahmeata ja todennäköisesti suksien valintakaan ei ollut osunut nappiin.

- Harjoitusten mukaan selvästi eteenpäin menossa oleva Satu Salonen ei aivan yltänyt odotettuun suoritukseen. Maailmancupin pisteiden ulkopuolelle jäänyt Kati Venäläinen valitti jo matkan varrella suksiaan ja tulos jäi huonoksi, summasi Ismo Hämäläinen.

”Virolaiset osaavat järjestää hiihdon maailmancupia – Otepäässä on tunnelmaa ja paljon yleisöä.” Tämä toteutui Tehvandin hiihtokeskuksessa jälleen tänä vuonna. Vaikka ilmassa oli plusasteita, ladut olivat hyvässä kunnossa, kun niitä pitkäjänteisesti oli tykkilumen avulla rakennettu.

Yleisöä oli maalialueella täysi katsomo ja sitä riitti runsaasti myös radan varteen. Sateesta ja kosteudesta virolaisilla on kokemusta aikaisemmilta vuosilta, eikä se nytkään tahtia haitannut.  Aivan täyttä vastinetta odotuksilleen yleisö ei naisten hiihdossa saanut, olihan Viron hiihtoylpeys Kristina Smigun ensimmäistä kertaa tällä kaudella palkintokorokkeen ulkopuolelle ollen kuudes. Kisan jälkeen hän oli valitellut epäonnistunutta voiteluaan ja todennut, että olisi varmaan muulla hiihdetyssä kisassa keskeyttänyt.

Lisätietoja: http://www.sportnet.ee/mk/

Tulokset: www.fis-ski.com