Uutisen päiväys

3.2.2007← Takaisin

Nousiainen ensimmäistä kertaa kymppisakkiin maailmancupissa

Ville Nousiainen ylsi uransa parhaaseen maailmancup-sijoitukseen Sveitsin Davosissa lauantaina, kun hän lykki 15 kilometrin vapaalla kuudenneksi.

Kilpailun voiton jakoivat isäntämaan yllättäjä Toni Livers ja Ranskan Vincent Vittoz, joille Nousiainen hävisi 47,7 sekuntia. Itävallan Christian Hoffmann oli kolmas.

Kouvolassa asuva ja Kiteen Urheilijoita edustava Nousiainen, 23, ei ollut koskaan aikaisemmin yltänyt maailmancupissa edes 15 parhaan joukkoon. Otepäässä hän oli 15 kilometrin perinteisellä 19:s ja Tour de Skin osakilpailussa Oberstdorfissa niin ikään 15 kilometrin perinteisellä 17:s.

”Ekaa kertaa kymmenen joukkoon, tuntuu oikein hyvältä! Ennen kisaa en todellakaan olisi uskonut, että tällainen sijoitus tulee. Toisella 5 kilometrin kierroksella aloin ajatella, että jos 20 joukkoon”, Nousiainen tuumi.

Järkevän hiihdon 1600 metrin korkeudessa tehnyt Nousiainen oli vitosen väliajoissa 16:ntena 22,3 sekuntia kärjestä (Venäjän Sergei Shirijajev) ja kympin väliajoissa 11:ntena 34 sekuntia kärjessä olleesta Vittoz’sta.

”Vauhdinjako onnistui tänään täydellisesti. Hiihto oli rentoa koko ajan, rauhallinen hiihto”, Nousiainen summasi.

Muista suomalaisista Teemu Kattilakoski oli 14:s (-1.14,1) ja Sami Jauhojärvi jaettu 27:s (-1.32,8). Kattilakoski oli vielä kympin väliajoissa parhaana suomalaisena kahdeksantena.

”Takkuinen talvi on ollut, eikä vaan taaskaan irronnut. En tiedä, mistä kiinni. Tietysti nyt kun korkealla ollaan, niin minulla ruukaa aina ekat päivät olla vaikeaa. MM-kisoja ajatellen pikkuisen tietysti sikäli huolettaa, kun yhteenkään tämän kauden kisaan en ole oikein tyytyväinen ollut. MM-kisoihin on kuitenkin vielä hyvin aikaa ja viime ajat on kuitenkin tuntunut jo paremmalta, joten en siksi kuitenkaan ole kovin huolissani – nyt ei vaan vielä irronnut”, Kattilakoski mietti.

Jauhojärveä ilahdutti cupin kokonaiskilpailuun saldoksi tupsahtaneet neljä pistettä. Rovaniemeläinen on nyt yhdeksäntenä.

”Tuloksesta voi päätellä, että hiihto ei tänään mitään lentoa ollut. Alku oli hankala, mutta 11 kilometrin jälkeen alkoi olla jo hiihdon tapaista. 13,5 kilometrin kohdalla vielä kaaduinkin loivaan alamäkeen, kun sauva meni jalkojen väliin. Minulla on yleensä ollut niin, että mitä pitempään olen ylhäällä, sen parempi. Tämä oli hyvä aukaisu huomista viestiä ajatellen”, Jauhojärvi sanoi.

Suomalaiskolmikko pääsee hiihtämään 4x10 kilometrin viestiä sekajoukkueessa, sillä neljättä suomalaismiestä ei reissussa olekaan.

Lauantain kilpailusta puuttui kovia nimiä, kuten kovimmat saksalaiset cup-johtaja Tobias Angerer mukaan lukien.

Tulokset ja cup-tilanteet: www.fis-ski.com