Uutisen päiväys

15.3.2007← Takaisin

Nuorten MM-kilpailujen U23 sarjan hiihdossa ei ylletty huippusijoituksiin.

  Maija Hakalan 23. ja Silja Tarvosen 24. sekä Matti Kylmälän 23. sija olivat päivän parasta antia torstaina Italian Tarvisiossa.

  Päivän voittajat tulivat Sveitsistä, naisten vapaan kympin kultamitalisti oli Silvana Bucher ja miesten vapaan 15 km:n voittaja Dario Cologna.

  Valmentaja Vesa Mäkipään mukaan naisten aamulla kello 9 alkanut kilpailu päästiin hiihtämään suhteellisen tasapuolisissa olosuhteissa. Miesten kilpailussa lähtöpaikalla jälleen oli ratkaiseva osuus. Kymmenen parhaan joukossa oli vain kaksi, joiden lähtönumero oli suurempi kuin 10 (16 ja 18).

  ”Ehdotin, että kilpailua siirrettäisiin niin paljon, että kaikilla varmasti olisi yhtä huonot olosuhteet. Lähtöä siirrettiinkin 45 minuutilla, mutta se ei ollut riittävästi”, kertoi Vesa Mäkipää.

  ”Miesten kilpailussa ainoastaan numerolla 17 lähteneellä Thomas Ramstedtilla olisi starttipaikan puolesta ollut mahdollisuudet hiihtää kärkeen. Hänen kohtalokseen tuli huono suksi, kalustosta ei kerta kaikkiaan löytynyt parempaa päivän kelille. Ramstedtin sijoitus oli 29:s. Matti Kylmälä teki todella hyvän hiihdon, mutta numerolla 57 lähteneenä hänen menonsa oli taistelua tuulimyllyjä vastaan. Matti ei tänä talvena ole päässyt vaivojensa vuoksi riittävästi kiertämään FIS-kisoja ja siksi hänen FIS-pisteensä eivät riittäneet kärkipään lähtöpaikkaan”, Mäkipää jatkoi.

  U23 sarjan sprintissä pronssia ottanut Matias Strandvall oli 30:s ja Jussi Simula 51:s.

  Naisten 15 kilometrillä (v) Suomen naisten sijoitukset olivat: 22. Maija Hakala, 24. Silja Tarvonen ja 39. Satu Pirttiniemi.
  ”Aivan parasta hiihtoa ei Suomen tytöiltä täällä nähty”, kiteytti Vesa Mäkipää ja siirsi koko joukkueen katseet yhdistelmäkilpailuihin, jotka U23 sarjan osalta hiihdetään lauantaina. ” Silloin hiihdetään tasapuolisemmissa oloissa ja nähdään, missä todella mennään.”

  Lisätietoja nuorten MM-kisoista ja tulokset http://www.jwsc2007.com/, tulokset myös http://www.fis-ski.com/