Uutisen päiväys

1.11.2006← Takaisin

Oloksella ja Saariselällä jaossa paikkoja maailmancupiin

Maastohiihdon maailmancupin seuraavaa osakilpailua odotellessa kotimainen kilpailukausi alkaa viikonloppuna perinteisesti Oloksella FIS-tykkikisoilla ja jatkuu seuraavana viikonloppuna Saariselällä niin ikään FIS-kisoilla.

Molemmat kilpailut ovat suomalaishiihtäjille katsastuksia sekä Jällivaaran (18.-19.11.) että Rukan (25.-26.11.) maailmancupeihin.
”Katsastuskisat ovat meille mielenkiintoisia alkutalven mittareita. Nähdään, missä mennään. Kun mukana on ulkomaalaisia hiihtäjiä, saadaan vielä lisäarvoa arvioimiseen”, maajoukkueen valmentaja Eero Hietanen sanoo.

Normaalimatkoilla Suomen kiintiö maailmancupeihin on viisi nais- ja neljä mieshiihtäjää. Nimetyt eli ns. kuuman ryhmän paikat ovat ainoastaan Virpi Kuitusella, Aino-Kaisa Saarisella ja Riitta-Liisa Roposella. Jällivaarassa ohjelmassa on vapaan hiihtotavan 10 km (naiset) ja 15 km (miehet) sekä viestit, joten katsastuskilpailuina ovat Oloksella sunnuntaina hiihdettävät vapaan kilpailut (naiset 5 km, miehet 10 km) sekä viesteihin (naiset 4x5 km, miehet 4x10km) Saariselällä 12. marraskuuta perinteisellä sivakoitavat 10 km (naiset) ja 15 km (miehet).

Rukalla ohjelmassa on perinteisellä hiihtotavalla 25. marraskuuta sprintti sekä 26. marraskuuta naisilla 10 km ja miehillä 15 km. Sprintissä Suomen kiintiö on kuusi nais- ja viisi mieshiihtäjää. Nimetyt paikat ovat Kuitusella, Saarisella ja Kati Venäläisellä. Sprintteihin tarkkailuna toimi myös Düsseldorfin cup-avaus, mutta varsinaisena katsastuksena ovat 11. marraskuuta Saariselällä perinteisellä hiihdettävät sprinttikilpailut. Rukan 10/15 kilometrin kilpailuihin katsastuksena toimii Saariselällä 12. marraskuuta käytävät vastaavat matkat.

”Oloksella vapaan kisan hiihtävät maajoukkueurheilijoista kaikki miehet sekä naisista Riitta-Liisa (Roponen) ja Pirjo Manninen. Saariselän kisoihin osallistuvat A- , Sprintti- ja Ski Cats-maajoukkueiden hiihtäjät”, Hietanen kertoi.

Maajoukkueen lisäksi Suomi saa Rukalla sekä sprintteihin että normaalimatkan kilpailuihin kansallisen ryhmän, joissa on kaikissa kilpailuissa 10 urheilijaa.

”Kuusamo on monille suomalaishiihtäjille hyvä paikka antaa näyttöjä”, Hietanen kiittelee kansallisen ryhmän mahdollistamaa suurta suomalaishiihtäjien joukkoa.

Maajoukkue kokoontuu Saariselälle leirille 5. marraskuuta Oloksen kisojen jälkeen. Saariselällä leireilevät marraskuun alusta lähtien myös sprinttimaajoukkue, SkiCats ja pari päivää myöhemmin saapuva nuorten St1-maajoukkue.

Tarkempaa tietoa katsastuksista ja tarkkailuista:
http://www.hiihtoliitto.fi/maastohiihto/kilpailut/katsastukset_ja_tarkkailut/