Uutisen päiväys

20.1.2007← Takaisin

Ounasvaaran Hiihtoseura naisten viestivoittajaksi, Joutsa toinen ja Vihti kolmas

  Valkeakosken SM-kisoissa Ounasvaaran Hiihtoseura otti naisten 3x5 km:n Suomen mestaruuden ennen Joutsan Pommi I:stä ja Vihdin Viesti.

  OH:n aloittaja Mona-Liisa Malvalehto aloitti reippaasti ja toi joukkueensa vaihtoon 0,6 sekuntia ennen aloitusosuuden toiseksi nopeinta, Jämin Jänteen Kirsi Välimaata. Maalissa Malvalehto hymyili iloisesti todeten että hiihto ei kahteen kuukauteen ole tuntunut yhtä hyvältä.
  - Tämä antoi rutkasti itseluottamusta, kun tietää että kunto on menossa oikeaan suuntaan sairastelun jälkeen, hän sanoi.
  - Eka hyvä normaalimatkan hiihto tänä talvena, Malvalehto hymyili.
  Ounasvaaran kultamitalijoukkueen toisen osuuden hiihti nuori Johanna Herajärvi, jolla ikää on vasta 16-vuotta. Johannalla on viestikokemusta Hopeasommasta. Viime vuonna OH:n joukkue oli 16-vuotiaiden neljäs ja vuonna 2005 Johanna toi sen ankkurina HS-mestariksi. Valkeakoskella Johanna toi joukkueensa vaihtoon kolmantena, kuitenkin hyvissä asemissa, mistä joukkueen ankkuri Pirjo Manninen kiitteli.
  - En ole koskaan päässyt viestin ankkuriosuudelle näin hyvissä asemissa. Oli selkiä edessä ja sai kokeilla omaa vauhtia. Hiihto tuntui hyvältä. Tour de Skin jälkeen oli flunssainen olo ja viime viikonloppuna hiihto oli vielä osittain sähellystä. Viime viikolla pääsin jo kunnolla harjoittelemaan ja nyt hiihto tuntui sujuvan. Huomenna lähden tosissani kamppailemaan SM-kärkisijoista ja paikasta Sapporon joukkueeseen, Manninen vakuutti.

  Viime vuoden voittaja, nyt naisten SM-hopeaa ottanut Joutsan Pommin ykkösjoukkue antoi Valkeakoskella muille tasoitusta, kun seuran kaksi kovinta nimeä oli samaan aikaan maailmancupissa Rybinskissä. Riitta-Liisa Roponen ja Aino-Kaisa Saarinen tekivätkin siellä hienoa työtä, Roponen voitti ja Saarinen oli kolmas.
  - Kyllä meillä tässäkin tilanteessa oli vakaa aikomus voittaa, vakuutti Joutsan ankkuri Pirjo Porvari hiihdon jälkeen. Itselleni kuitenkin sattui tosi huono päivä, hän suomi itseään.
  Joutsan viestin aloittaja Maija Saarinen oli tyytyväinen omaan suoritukseensa. Hän toi viestin vaihtoon kolmantena.
  - Hienot kisat, hän kiitteli ja sanoi Rovaniemellä asuvana tottuneensa viime päivinä jo pikku pakkaseenkin.
  Joutsan kakkososuuden Mirva Rintala oli aurinkoisella mielellä ja hän hiihtikin oman osuutensa nopeimman ajan ja pääsi ensimmäisenä antamaan viestin joukkueensa ankkurilla.
  - Kunto oli ennen kilpailua arvoitus, pystyisinkö tekemään sellaisen hiihdon kuin pitäisi. Hyvin se meni, mutta vähän parempaan olisi vielä pitänyt pystyä.

  Viimevuotisen pronssisijansa uusinut Vihdin Viesti hiihti joukkueella Katja Kolehmainen, Marjo Korander ja Heli Peltonen.
  Katja Kolehmainen ei ollut hiihtoonsa tyytyväinen ja kertoi toisella kierroksella kärsineensä kylmyydestä.
  - Ensimmäinen kierros meni hyvin, loppu ei mennyt niin kuin olisi pitänyt, hän sanoi.
  Myös Marjo Korander lähti hakemaan kisasta parempaa suoritusta.
  - Ei kulkenut. Olen pettynyt, Korander pronssista huolimatta sanoi.
  Vihdin ankkurilla Heli Peltolalla hiihto sen sijaan sujui mainiosti. Hän oli osuuden kolmanneksi nopein ja kamppaili loppusuoralla hopeasta Pirjo Porvarin kanssa.
  - Aika lähelle pääsin. Olen tyytyväinen, Porvari vakuutti.

  Tulokset: http://www.sm2007valkeakoski.net/