Uutisen päiväys

9.1.2016← Takaisin

Pärmäkoski hienosti neljänneksi Val di Fiemmessä

Tour de Skin toiseksi viimeinen etappi hiihdettiin Val di Fiemmen Lago di Tesero stadionilla. Naisissa Krista Pärmäkoski haastoi tiukasti norjalaiskolmikon, ja oli kisan neljäs. Miehissä maailmancupin pisteille hiihti Sami Jauhojärvi ollen 28:s.

Pärmäkoski ei hiihtänyt aivan taktiikkansa mukaisesti. Norjalaisten alkuvauhti ei ollut liian kovaa. 

”Pystyin joo (hiihtämään suunnitelman mukaan), tietysti aattelin etten lähde siihen Theresen vauhtiin. Mutta ne ei hiihtäneetkään niin kovaa ja muutin taktiikkaa tuossa matkalla ja päätin, että koitetaan roikkua tuossa mukana”, Pärmäkoski sanoi. 

Loppuun Pärmäkoski olisi toivonut hieman lisää paukkuja.

”Hiihto oli väsynyttä, mutta se on varmasti kaikilla muillakin. Vähän harmittaa, ettei siihen ihan loppuun pystynyt vastaamaan. Huolto teki hyvää työtä, mun oma suksi oli kunnossa tänään”, lisäsi Pärmäkoski.

Kerttu Niskanen hiihti tänään kuudenneksi, Laura Mononen 10:nneksi, Anne Kyllönen oli 13:s ja Susanna Saapunki 34:s.

Saapunki on kärsinyt kalustohaasteista koko Tourin, mutta tänään alle löytyi toimiva suksi.

”Tänään oli jo kilpailukykyinen kalusto. Kroppa näköjään jaksaa vielä tätä vauhtia mennä. Tarkoitus oli hiihtää omaa tasapaksua hiihtoa, tuli loppuun asti tuli hyvin”, tyytyväinen Saapunki summasi.

Niskanen lähtee viidentenä Tour de Skin viimeiselle etapille 6:47,7 johtavaa Norjan Ingvild Flugstad Östbergiä perässä. Pärmäkoski on kuudentena n. 20 sekuntia Niskasen takana. Kyllönen starttaa seitsemäntenä ja Mononen yhdeksäntenä. Saapungin starttinumero on 40.

 
Jauhojärvi pisteille, Heikkisellä sauvarikkoja

Miehissä Matti Heikkisen hiihtoa varjostivat sauvarikot. Viidentoista kilometrin matkalle niitä osui kaksi. Heikkinen sai osittain koottua hiihtoaan ja oli lopulta 37:s.

”Kisa ei lähtenyt mitenkään valoisissa merkeissä käyntiin, kun eka mäessä Norjan kaveri löi keskeltä sauvan poikki. Siitä se sitten via dolorosa oikeestaan alko. Sitten vielä, kun sai uuden sauvan, ei mennyt kauaa, niin meni toinenkin poikki. Klassinen Val di Fiemmen kilpailu, kaikki meni pieleen”, summasi Heikkinen.

Sami Jauhojärvi hiihti maailmancupin pisteille ollen 28:s. Miestä se ei lämmitä, kun vauhtia ei vaan kropasta irtoa. 

”Paikoittain oli joo (raskasta), että kyllä piti mäen päällä vetää happea. Onneksi oli lähes täydellinen suksi, huolto onnistui tänään hyvin, pittää kiittää miehiä siitä, että pystyi hiihtämään edes pisteille. Helpotti tosi paljon, että se satoi vähän vettä, että kostui tuo ladun pinta, eikä tarttunut irtolumi pohjaan”, Jauhojärvi sanoi. 

Anssi Pentsinen oli 41:s ja selkävaivoista kärsinyt Ristomatti Hakola 44:s. 

Heikkinen lähtee viimeiselle etapille 23:ntena 8:41,3 Martin Johnsrud Sundbytä perässä. Jauhojärvi on tourilla 35:s, Hakola 48:s ja Pentsinen 49:s.


Suomalaisten kommentit Hiihtoliiton Soundcloudissa:

Matti Heikkinen 
Sami Jauhojärvi 
Anssi Pentsinen 

Kerttu Niskanen 
Krista Pärmäkoski 
Laura Mononen 
Anne Kyllönen 
Susanna Saapunki 

Tulokset:
Miehet
Naiset 

Tour de Skin tilanteet 7/8:
Miehet 
Naiset