Uutisen päiväys

29.12.2018← Takaisin

Pärmäkoski päivän paras Tour de Skillä - avaussprintin 12:s

Tour de Ski avattiin Italian Toblachissa vapaan sprinteillä. Suomalaisilla oli vaikea päivä ja vain Krista Pärmäkoski eteni sprintin erävaiheeseen ollen lopulta 12:s.

Krista Pärmäkoski oli aika-ajon 25:s ja eteni ainoana suomalaisena sprintin erävaiheeseen. Alkueränsä kolmantena Pärmäkoski eteni välieriin, mutta putosi finaalista. 

”Mun mielestä ihan ok päivä. Vähimmäistavoite saavutettiin, kuitenkin tärkeitä bonussekunteja tuli. Täällä on tosi nopea toi loppu, niin itsellä ei riitä vauhti heitä (sprinttereitä) vastaan”, mietti Pärmäkoski pohtien tiukkaa välierähiihtoaan.

Pärmäkoski lähtee hyvällä mielellä huomiseen vapaan normaalimatkan kisaan. 

"Itselle on mieluisampi matka (huominen) kuin nämä vapaan sprintit, mutta huomenna pitää hiihtää kovaa ja maalissa on jaossa bonussekunteja. Koko Tourin kannalta ei tässä ole voitettu eikä hävitty mitään”, Pärmäkoski mietti.  

Pärmäkoski jatkaa Touria 12:ntena 43,2 sekuntia johtavan Stina Nilssonin takana.

Mari Eder putosi niukasti erävaiheesta, ollen 31:s. Eder oli luonnollisesti pettynyt ja pohti syytä vaisuun hiihtoon.

”Ei tullut sitä reaktiota, mitä toivottiin. Tiistaina tein ensimmäisen kovan (harjoituksen) ja tuntui, että se toimi silloin hyvin. Jos on radalla kolme nousua ja kaksi ja puoli niistä polkee paikallaan, niin ei sitä voi jatkoon pääsyä odottaa”, sanoi pettynyt Eder. 

Laura Mononen oli 51:s, Susanna Saapunki 55:s ja Anne Kyllönen 68:s. 

Naisten tulokset
Tourin kokonaistilanne

Miehissä parhaasta sijoituksesta vastasi Lauri Vuorinen, joka oli 33:s. Ristomatti Hakola hiihti sijalle 40. ja Matti Heikkinen 101. 

”Vaikea sanoa päivästä. Ei ollut mitään supertykitystä, mutta perushyvää menemistä. Tänään kun se ei riittänyt, niin oli pieni hämmennys. Tämmöinen 2,20 kestävä sprinttirata pitäisi olla paras mulle. Siinä mielessä olen isosti pettynyt”, sanoi Vuorinen kilpailun jälkeen. 

Lauri Vuorinen jatkaa Touria parhaana suomalaisena 1:06,1 sekuntia johtavan Johannes Hostflot Kläbon takana. 

Suomalaisilla oli aika-ajossa vaikeuksia myös suksen kanssa. Huoltopäällikkö Aki Hukka kertoi kilpailun jälkeen, että syy löytyi käsikuvioinnista. 

”Vaikka suksitestit saimme hyvin tehtyä, ja kaiken piti olla kunnossa, epäonnistuimme kisassa. Paikallistimme syyn käsikuviointiin ja saimme Kristalle hyvän suksen erähiihtoihin. Täytyy myöntää, että huolto ei tänään onnistunut, mutta hyvä, että saimme syyn selvitettyä nopeasti”, kommentoi Aki Hukka.

Miesten tulokset 

Tourin kokonaistilanne

Urheilijoiden kommentteja SoundCloudissa  

Kaikki Tourille startanneet urheilijat jatkavat huomenna Toblachissa 10 ja 15 kilometrin vapaan väliaikalähdöissä. Naisten kilpailu alkaa klo 13:45 ja miesten klo 15:45 (Suomen aikaa).