Uutisen päiväys

1.1.2017← Takaisin

Pärmäkoski sähäkällä vitosella podiumille, Heikkinen taiteili kuudenneksi

Krista Pärmäkoski osoitti olevansa edelleen kunnossa sijoittuen Tour de Skin toisella etapilla Sveitsin Val Müstairissa kolmanneksi. Miehissä parasta suomalaisvauhtia piti Matti Heikkinen, joka oli kilpailun kuudes.

Sähäkälle miesten perinteisen 10 kilometrille starttasi neljä suomalaismiestä. Haasteita aiheutti rata, joka ei yhteislähtökisaan ollut paras mahdollinen.  

”Siinä sen vajaan vitosen hiihdettiin tosissaan. Alkuun oli kaks kiekkaa sitä miekkailua, odotti, että porukkaa putoaa siitä. Se on tommosta jojottelua, liian tuommoinen rallirata yhteislähtöön, niin päällimmäiset mietteet ei ole mitkään positiiviset”, miettii Iivo Niskanen, joka ei ennakkosuunnitelmien mukaan hiihdä Tourin muita kilpailuja vaan kilpailee seuraavan kerran Lahden Skandinavia Cupissa loppiaisviikonloppuna.

Matti Heikkinen luonnehti kisaa tilanteenhallintatestiksi.

”Se oli semmoinen tilanteenhallintatesti. Paljon tapahtumia, aika ruuhkasta hiihtämistä, mutta se oman tilan hallinta oli siinä avainasiassa, että pystyi järkevästi nousemaan kärkikahinoihin”, Heikkinen sanoi.

Nopeasti sijoja alussa nostanut Heikkinen ei aivan pystynyt vastamaan toiseksi hiihtäneenMartin Johnsrud Sundbyn nykäisyyn. 

”Ei ihan siihen terävimpään kärkeen tänään kerennyt, mutta erokaan ei ollut kovin suuri. Kolmas kiekka hiihdettiin jo kovaa, siinä porukkaa jäi siitä kärkiryhmästä pois. Neljännellä kiekalla Sundby teki saman iskun, minkä aina tekee pitkällä työpätkällä viimeisellä kierroksella. Olin pikkuisen liian kaukana siinä vaiheessa, kun se isku tapahtui”, jatkoi Heikkinen. 

Iivo Niskanen sijoittui kympillä yhdeksänneksi, Perttu Hyvärinen oli 22:s ja Ari Luusua 68:s. Miehissä vain Heikkinen ja Hyvärinen jatkavat Tourilla. 

 

Pärmäkosken kunto pitää, jälleen kolmas

Krista Pärmäkoski lähti kilpailuun numerolla kymmenen, mutta paranteli Tour de Ski asemiaan nousten kokonaiskilpailussa nyt neljännelle sijalle ja päivän startissa kolmanneksi NorjanIngvild Flugstad Östbergin ja Heidi Wengin jälkeen. 

”Tosi hyvä kisa, ehkä aavistus liikaa pitoa. Halusin vielä ottaa hermokerroksen, mutta se sitten vähän käännöksissä otti kiinni. Varmasti sillä tavalla kuitenkin oli oikee ratkaisu, että pysty nousuhiihtää tosi rennosti”, analysoi valintojaan Pärmäkoski, joka kuitenkin joutui helpoilla osuuksilla taipumaan norjalaisille.

Tourin tilanteeseen Pärmäkoski on luottavainen ja odottaa jo pidempiä etappeja mielenkiinnolla. 

”Kokonaisuutena hyvä kisa, tästä on hyvä jatkaa eteenpäin. Varmasti vähän kun matkat pitenee, niin  sitten on aikaa enempi tehä töitä siellä ladulla”, sanoi luottavainen Pärmäkoski.

Alkukaudesta vauhtiongelmista käsinyt Anne Kyllönen löysi tänään kropastaan vauhdin ja oli kilpailun kuudes. Myös Laura Mononen mahtui kymmenen parhaan joukkoon ja oli yhdeksäs.Kerttu Niskanen hiihti mutkaisella "ralliradalla" sijalle 16. ja Aino-Kaisa Saarinen sai yhden maailmancupin pisteen ollen 30:s.

Matti Heikkisen kisa-analyysi 
Krista Pärmäkosken kommentit 

Myös muiden suomalaisten haasttattelut kokonaisuudessaan www.soundcloud.com/hiihtoliitto-1/ 

Tulokset, miehet

Val Müstair 10km perinteinen yhteislähtö, tulokset

Tour de Skin tilanne 

 

Tulokset, naiset

Val Müstair 5km perinteinen yhteislähtö, tulokset 

Tour de Skin tilanne