Uutisen päiväys

15.1.2019← Takaisin

Piippo ja Hyvärinen Vantaan iltakisojen ykköset

Vuokatti Ski Team Kainuun Eveliina Piippo ja Puijon Hiihtoseuran Perttu Hyvärinen veivät voitot Suomen Cupin ensimmäisissä arki-iltakisoissa Vantaalla. Piipolle voitto oli Suomen Cupissa uran toinen, Hyväriselle ensimmäinen.

Piippo sai palkintokorokkeelle seuraa Oulun Hiihtoseuran Riitta-Liisa Roposesta ja Hämeenlinnan Hiihtoseuran Laura Monosesta. Piippo jätti Roposen vapaan vitosella 10,5 sekunnin päähän.

– Lähti alusta asti niin, että tuntui sitä vauhtia löytyvän. Vähän ekan mäen päällä mietin, että oliko taas vähän liikaa itseluottamusta, mutta hyvin tuli kuitenkin maaliin. Muistelin, että stadionalueella on ennen tullut aika paljon takkiin, joten oli tavoitteena, että pystyisin hiihtämään sen pätkän hyvin ja että mäkien loppuosassa pystyisin kiihdyttämään, Piippo sanoi.

Miehissä Hyvärisen jälkeen seuraavat sijat veivät Imatran Urheilijoiden Lari Lehtonen ja Vuokatti Ski Team Kainuun Juho Mikkonen. Hyvärisen ja Lehtosen välinen ero oli 5,5 sekuntia.

– Ei ollut mikään ihan paras hiihto, semmoinen perushiihto. Kuitenkin on perustaso noussut sen verran vapaallekin, että pystyy vähän huonommallakin hiihdolla ihan hyvää tulosta tekemään, Hyvärinen tuumi.

Iltakilpailut jatkuvat Vantaalla keskiviikkona viesteillä. Suomen Cupissa kärkipaikoilla ovat neljän osakilpailun jälkeen Ristomatti Hakola miehissä ja Johanna Matintalo naisissa, heistä kumpikaan ei kilpaillut tiistaina.

Tulokset

Lisätietoja tapahtumasta: www.cupvantaa.fi

Kärkikolmikon kommentteja mediatilaisuuksista:

Naiset

Mikkonen ja Hyvärinen

Lehtonen