Uutisen päiväys

21.1.2007← Takaisin

Pirjo Manninen Valkeakosken tuplamestariksi

Ounasvaaran Hiihtoseuran Pirjo Manninen voitti naisten takaa-ajohiihdon Suomen-mestaruuden Valkeakoskella snnuntaina. Toiseksi sijoittui Noormarkun Nopsan Kati Venäläinen ja kolmanneksi Kaisa Varis, Ilomantsin Urheilijat.

Pirjo Manninen lähti 7,5 km (P)+ 7,5 km (V):n takaa-ajoon mitalitavoittein ja "nappiin meni".
- Toisen vapaan kierroksen nousut olivat vielä puurtamista. Kun Kati Venäläinen lähti tavoittamaan karkuun lähtenyttä Kaisa Varista ja alkoi saavuttaa tätä, sain itsellenikin lisäpuhtia. Loppu sujui sitten jo helposti. Maalialueelle tultaessa uskoin kyllä sprinttiominaisuuksilla pystyväni ottamaan ykkössijan, Pirjo Manninen kertoi.
Pirjo Manninen valittiin Sapporon MM-joukkueeseen jo ensimmäisessä valintaryhmässä lauantaina ja valinta tuli hänelle yllätyksenä.
- Kännykän teksti-TV:stä näin nimeni ja sen verran odottamatta se tuli, että piti soittaa vielä kotiin äidille, oliko tieto hänelläkin televisioista nähtävissä. Ajattelin, että valinta tulisi sitten myöhemmin, toivottavasti, Manninen kertoi ja oli mielissään päivän kultamitalista, joka näin osoitti, että päättäjät olivat oikean valinnan tehneet.

Kati Venäläinen hiihti hopealle 1,1 sekuntia Mannisen perässä.
- Toinen vapaan kierros tuntui niin helpolta, että päätin lähteä kärkeen karanneen Kaisa Variksen perään. En kuitenkaan uskonut, että niin pian saisin hänet kiinni, Venäläinen kertoi.
- Viimeisen nousun ruuhka vähän häiritsi menoa, mutta en kuitenkaan usko sen kilpailua ratkaisseen, sanoi Venäläinen.

Kaisa Varikselle Valkeakosken takaa-ajokilpailu oli erityisen tärkeä näytön paikka, koska hän kaikkien ryhmien ulkopuolisena ole ollut kiertämässä kansainvälisiä kisoja. Aivan suunnitelmien mukaan Variksen hiihto ei sujunut.
- Ei tämä ollut sitä, mitä suunnittelin. Perinteisen osuus oli väkisinhiihtoa. Vapaalla päätin yrittää irtiottoa, mutta se ei onnistunut. Tuli perustavaa laatua oleva väsymisilmiö, hän kuvasi.
- Ehkä perinteisen osuus kulutti liikaa, hän arvioi.

Tulokset: http://www.sm2007valkeakoski.net/