Uutisen päiväys

20.1.2007← Takaisin

Pyhäjärven SM-kisoissa hiihdetään jo torstai iltana

    Keuruulla viime viikonloppuna hiihtämättä jääneet SM-matkat kilpaillaan Pyhäjärvelle jo aikaisemmin myönnettyjen SM-kisojen yhteydessä.

    Pyhäjärven SM-ohjelmaan lisättiin 29.3.2007 torstai illalle naisten 10 km ja miesten 15 km vapaalla hiihtotavalla. Välipäivän jälkeen hiihdetään lauantaina 31.3. naisten 5 km ja miesten 10 km perinteisellä hiihtotavalla ja sunnuntaina 1.4. naisten 30 km ja miesten 50 km vapaalla hiihtotavalla ja väliaikalähdöllä.

    - Saamme tällä tavalla kokemusta sille, että SM-kisat jatkossa pidettäisiin kahtena pitkänä viikonloppuna nykyisten kolmen kilpailutapahtuman sijasta, sanoi päätöksen perusteluna SHL:n maastohiihtovaliokunnan puheenjohtaja Kari Virranta.

    Maastohiihdossa on toistuvasti keskusteltu SM-kisojen sijoittumisesta päällekkäin maailmancupin osakilpailujen kanssa, viimeksi tänä vuonna kun kolme Suomen kärkihiihtäjää sai osallistumisluvan kuluvana viikonloppuna Venäjällä Rybinskissä pidettäviin maailmancupeihin samanaikaisesti kun Valkeakoskella ratkaistaan Suomen-mestaruuksia.