Uutisen päiväys

25.2.2007← Takaisin

Roposelle yhdistelmäkilpailussa uran paras henkilökohtainen MM-sijoitus

Riitta-Liisa Roponen jatkoi hyviä esityksiään Sapporossa, kun hän hiihti yhdistelmäkilpailussa uransa parhaan MM-sijoituksen henkilökohtaisella matkalla. Roponen sijoittui viidenneksi.

Kilpailun voitti Venäjän Olga Savialova. Roposen tuntumassa Aino-Kaisa Saarinen onnistui myös hyvin ja oli kuudes. Pirjo Manninen hiihti pirteästi ja oli 15:s. Virpi Kuitunen puolestaan keskeytti 10 kilometrin jälkeen selkäänsä säästelläkseen.
Ennen sunnuntaitakin Roposen paras MM-sijoitus henkilökohtaisella matkalla oli nimenomaan yhdistelmäkilpailusta, jossa hän oli Oberstdorfissa kahdeksas.
- Aina lohduttaa, kun ruotsalaisen päihittää loppukirissä, Roponen naureskeli nuoreen Charlotte Kallaan (7:s) viitaten.
- Ajattelin matkan varrella, että kylläpä puuskututtaa, vaikka mäen alla tulikin seisoskeltua, Roponen kuvaa kompurointeja sisältäneen kilpailun luonnetta.
Tyytyväinen oli myös Aino-Kaisa Saarinen, jolle 6. sija on parasta antia yhdistelmäkilpailussa kansainvälisellä tasolla.
- Yllättävän hyvin meni. On ollut 1,5 vuorokautta pientä nuhaa ja olen nukkunut öitä huonosti, Saarinen ihmetteli hyvää virettään.
Manninen iloitsi, että lähtöpaikasta (numero 32) huolimatta, hän pystyi raivaamaan tiensä hyviin asemiin jo perinteisellä osuudella.
- Parasta vapaata tällä kaudella, Manninen sanoi.
Kuitusen selkä vaivasi hieman jo perinteisellä ja vapaan osuudella hän koukkasikin huoltokopeille toisella kierroksella.
- Olisi pitänyt uskoa ja jättää lähtemättä (hiihtämään). Selkä ei vaan kestä näitä yhdistelmäkilpailuja. Jos tämä olisi ollut maailmancupia, olisin hiihtänyt maaliin asti, Kuitunen tuumi.
Sunnuntaina ei mitalisijojen jälkeen ollut jaossa maailmancupin pisteitä, joten tämän hetken paras naishiihtäjä katsoi parhaaksi säästää selkäänsä tuleviin kilpailuihin.
Maanantaina on MM-kisoissa välipäivä. Tiistaina ohjelmassa on naisilla kymppi vapaalla hiihtotavalla.