Uutisen päiväys

15.1.2017← Takaisin

Saapunki - Laukkanen viidenneksi maailmancupissa

Suomen ykkösjoukkue Susanna Saapunki - Mari Laukkanen venyi hienosti viidenneksi maastohiihdon maailmancupin parisprintissä Toblachissa. Miehissä paras suomalaiskaksikko, ykkösjoukkue Ristomatti Hakola - Matias Strandvall päätyi 10:nneksi.

Suomen naisten ykkösjoukkueen päivä meni kommenteistakin päätellen selkeästi yläkanttiin. Viidenneksi hiihtänyt Susanna Saapunki - Mari Laukkanen jäi voiton vieneelle Venäjän ykkösduolle 5,1 sekuntia.

"Ihan tosi mukava kokemus, erittäin hyvä taktisen silmän harjoittamiseen. Tietysti tärkeintä on kisapäivänä tehdä tulos siinä hetkessä, mutta samalla myös oppia tulevaa varten. Jos viimeiseksi rankattu joukkue nousee viidenneksi, niin jotain on tehty oikein. Tuntui, että oli parempi jalka kuin eilen", Laukkanen mietti.

"Oli hauska hiihtää Marin kanssa, 15 joukkuetta radalle lähti, niin alussa sai tarkkana olla. Itselle toinen parisprintti, mukavaa oli", Saapunki komppasi.

Suomen toinen joukkue Andrea Julin - Katri Lylynperä oli 12:s. Kakkospaikka meni Venäjän jälkeen Ruotsin ykkösjoukkueelle, Norjan ykkösjoukkue oli kolmas.

Miehissä Suomen ykkösjoukkue Ristomatti Hakola - Matias Strandvall oli kymmenes ja kakkosjoukkue Lauri Vuorinen - Martti Jylhä pykälää alempana 11:s. Strandvallin mukaan päivä jäi isossa kuvassa plus-merkkiseksi.

"Selvästi hyvä päivä Suomen joukkueille, molemmille. Harmillisesti Ristomatin sauva ei kestänyt painetta, vähän ehkä annettiin liikaan takkiin. Kaikilla neljällä hiihtäjällä oli tänään todella hyvä jalka ja äärimmäisen hyvä suksi. Kiitos huoltajille siitä", Strandvall sanoi.

Miesten kisan voiton nappasi Kanadalaiskaksikko Len Valjas - Alex Harvey ennen Ruotsin ja Italian ykkösjoukkueita.

Linkit:
Naisten kisan tulokset
Miesten kisan tulokset
Kommentteja Soundcloudissa

Kuvassa Susanna Saapunki. (SHL/Touho Häkkinen)