Uutisen päiväys

29.10.2006← Takaisin

Saarinen ja Kuitunen palkintopallille Düsseldorfissa

Aino-Kaisa Saarinen ja Virpi Kuitunen vastasivat maastohiihdon maailmancupin avausviikonvaihteen parhaasta suomalaissuorituksesta Saksan Düsseldorfissa. Saarinen ja Kuitunen sijoittuivat 6x0,8 kilometrin vapaan hiihtotavan sprinttiviestissä kolmanneksi.

Sijoitus oli Suomen ensimmäinen palkintopallisija neljänä vuotena Düsseldorfissa hiihdetyssä sprinttiviestissä – ja ilo ”perusviidensien” sijojen jälkeen sen mukaista. Suomen edelle jäivät Norjan kaksikko Ella Gjömle-Marit Björgen ja Ruotsin Britta Norgren-Lina Andersson.
Suomi voitti alkueränsä selvästi vahvan esityksen päätteeksi. Kuitunen sanoi hiihtäneensä alkuerän ”ihan täysillä”, mutta Saarinen pystyi viimeisellä osuudellaan vähän löysäämäänkin. Loppukilpailussa Suomi kamppaili tiukasti voitosta neljännelle osuudelle asti, kunnes Norja teki Björgenin voimin eroa.
”Marit pääsi takasuoralla karkuun, se on niin kova tuossa kuokassa”, Saarinen myönsi.
Kuitunen pääsi omalla viimeiselle osuudelleen neljäntenä, sillä Norjan lisäksi myös Ruotsi ja Slovenia vaihtoivat ennen Suomea.
”Pääsin siinä Slovenian ohi, jouduin kiertämään likaisella lumella”, Kuitunen kertasi.
Saarinen piti ankkuriosuudellaan kolmannen sijan, vaikka Saksa, Venäjä ja Slovenia kamppailivat siitä tiukasti. Saksa jäi lopulta Suomesta 0,2 sekuntia, Venäjä ja Slovenia 0,3 sekuntia.
”Päätin, että minustahan ei ohi mennä!”, Saarinen sanoi loppusuorataistosta, jota Kuitunen seurasi maalialueella kovasti kannustaen.
Toista suomalaisjoukkuetta loppukilpailussa ei valitettavasti nähty, kun Mona-Liisa Malvalehdon ja Pirjo Mannisen muodostama kaksikko jäi 17:nneksi.

Dalen tyytyväinen

Miesten 6x1,5 kilometrin kilpailussa kumpikaan suomalaisjoukkueista ei selvinnyt loppukilpailuun. Jari Joutsen ja Kusti Kittilä sijoittuivat parempana kilpailussa 20:nneksi (cup-pisteitä saaneiden joukossa 13:nneksi).
”Pahaahan se oli. Suksi ei ollut paras mahdollinen, joten joutui tekemään töitä. Hiihto ei tuntunut niin pahalle. Sellainen kuva jäi, että vielä on paljon tehtävää”
Kalle Lassila ja Jari Poikela jäivät 25 joukkueen joukossa 24:nneksi. Kilpailun voitti Ruotsi. Uusi päävalmentaja Magnar Dalen oli cup-kauden avausviikonvaihteen antiin tyytyväinen.
”Palkintopallisija on aina palkintopallisija. Tämä oli kokonaisuutena erittäin mukava viikonloppu, joukkue teki erittäin hyvin yhdessä töitä. Monia erittäin positiivisia asioita, kuten Kirsi Perälän aika-ajon kakkossija, Mona-Liisa Malvalehdon A-finaalipaikka nopean aika-ajon jälkeen. Miesten suoritukset olivat positiivisia, vaikka tuloksiin en sinänsä olekaan tyytyväinen. Joutsen oli hyvä ja Kittilä pääsi aika-ajoista jatkoon, mikä oli posiviitiivista. Tänään Kittilä hiihti kaksi hyvää osuutta”, Dalen mietisteli.

Tulokset: www.fis-ski.com