Uutisen päiväys

25.6.2014← Takaisin

Saarinen kruunattiin jälleen Aateli Racen voittajaksi

Vuokatti Aateli Race tuntuu sopivan Aino-Kaisa Saariselle erinomaisesti. Lempäälän Kisan hiihtäjä voitti naisten kisan ylivoimaisesti yhteisajalla 45.26,5. Vuokatti Aateli Racessa hiihdettiin tiistaina 1,6 kilometrin prologi, keskiviikkona naisilla oli vuorossa oli 3km maastojuoksu ja 10km vapaan hiihtotavan kisa.

Kymmenettä kertaa järjestetyn Vuokatti Aateli Racen naisten kisan voitti tuttuun tapaan Lempäälän Kisan Aino-Kaisa Saarinen. Voitto oli Saarisen seitsemäs. ” Loppunousuun ei pystynyt iskemään, siinä tuntui se lihasväsymys, mikä minulla on nyt ollut, kun tuossa joutuu koko ajan sillä lihaksella junttamaan niin paljon. Yritin vaan koko ajan muistuttaa, että pidä nyt pää ylhäällä”, Saarinen kertoo.
Urheilija oli erityisen tyytyväinen juoksuunsa: ”Mä olen nyt juossut nyt paljon ja se näkyi varmaan. Juoksu oli nyt helpoin, eikä se ole lihakselle niin kova kuin luisteluhiihto.”

Vieremän Koiton Kerttu Niskanen sijoittui toiseksi kolmen kisan yhteisajalla 45.52,2. ”Tämä Aateli on kyllä tehty Aikulle (Aino-Kaisa Saarinen). Siitä ei nyt pääse yli eikä ympäri, se on niin moneen kertaan nyt nähty. Kyllä me aina porukalla hyvät kisat saadaan, niin tänäkin vuonna, kaikissa kolmessa kisassa. Kyllä tämä kehittää”, Niskanen kommentoi.

Hämeenlinnan Hiihtoseuran Laura Mononen sijoittui Aateli Racessa kolmanneksi 46.13,9. ”Kisasta jäi hyvä maku muuten, mutta lopussa hyydyin taas ihan täysin, kun tuo mäki alkoi. Ei pystynyt Kepan (Kerttu Niskanen) perässä, ei vaan jaksanut. Kyllä mä eiliseen ja juoksuun olen tyytyväinen. Ja tämän viimeisen hiihdon alkuunkin, mutta tämä loppunousu varmasti ontuu. Hyvä treenisessio”, Mononen kertoo.

Vaaralla vievä asfaltti on huonossa kunnossa, mikä tuo oman haasteensa rullahiihto-osuuksiin: ”Tuo pohja on mulju se täristää, koko ajan joutuu lisää hallitsemaan lihaksella sitä suksea”, Saarinen kertoo. Mononen on samoilla linjoilla muiden urheilijoiden kanssa: ”Kun tulee hyvältä asfaltilta raskaimmalle osuudella vaaralle, niin tuon asfaltin kunnon kyllä huomaa. Suksi ei mene yhtään samalla tavalla siinä. Runttaa, mitä on jäljellä.”