Uutisen päiväys

11.3.2007← Takaisin

Saarinen viides ja Jauhojärvi kahdeksas Salpausselällä sunnuntaina

Palkintopallilla ei nähty suomalaishiihtäjiä Salpausselän kisoissa sunnuntaina, vaan Aino-Kaisa Saarisen viides sija perinteisellä kympillä jäi parhaaksi saavutukseksi. Miesten 15 kilometrillä Sami Jauhojärvi ylsi kahdeksanneksi.


Naisten kympin voitti Viron Kristina Smigun, miesten kisan Norjan Odd-Björn Hjelmeset. Muista suomalaisista cupin pisteille ylsivät myös uransa toiseksi parhaan cup-sijoituksen perinteisellä hiihtänyt Riitta-Liisa Roponen (9:s), lauantaina cup-voiton varmistanut Virpi Kuitunen (12:s), kevättä kohti petraava Tero Similä (18:s), viime aikoina lähinnä opiskeluun keskittynyt Kati Venäläinen (19:s) sekä jäännöspisteet vieneet Kirsi Välimaa ja Matti Heikkinen.

”En tiedä, mikä oli. Ensimmäinen kierros oli ihan hirveä, mahaankin koski. Yleensä alut ovat olleet hyviä, mutta nyt oli tosi vaikea alku. Pikkuisen vajaa viisi olen tässä heräillyt aamuisin, tänään katsoin kelloa ekan kerran 4.57. Keli oli tänään sellainen, ettei varmaan mitään seinäpitoa saa millään”, Saarinen tuumi.

Kuitunen totesi olleensa väsynyt, eikä haastavassa kelissä alla ollut aivan paras suksikaan.
”Kello 4.30 sisäinen kello päätti taas herättää. Olen väsynyt, en ole Japanin jälkeen oikein päässyt rytmiin. Oli huono päivä”, Kuitunen tuumi.

Sami Jauhojärvi hävisi voittajalle 1.07, mutta totesi kuitenkin voivansa olla ”jossain määrin tyytyväinen”.
”Kolmen joukkoon oli tavoite. En vain jaksanut, mutta eilinen sprintti oli hyvä aukaisu”, Jauhojärvi tuumi.

Similä aloitti reippaasti, mutta vauhit ei aivan säilynyt loppuun asti.
”Otin riskin ja aloitin kovaa. Lopussa tuli vähän takkiin, mutta mitään ei saa jos ei yritä. Ei se huonokaan ollut. Mies rupeaa sulamaan, kun kevätaurinko alkaa paistaa”, Similä sanoi.

Cup jatkuu Drammenissa perinteisen sprinteillä keskiviikkona.

Tulokset: www.fis-ski.com