Uutisen päiväys

1.11.2006← Takaisin

Saariselkä kerää maajoukkuehiihtäjät ensilumen leirille

Maastohiihtomaajoukkueet A-maajoukkueesta St1-ryhmään kerääntyvät marraskuun alkuviikoille Saariselälle, jossa joukkueita odottaa erittäin hyvät olosuhteet ensilumen hiihtoharjoitteluun.

Lisäksi Saariselkä isännöi 11.-12. marraskuuta maailmancupin katsastuksenakin toimivat FIS-kilpailut kunnonmittaukseen. Maajoukkuehiihtäjistä Riikka Sarasoja ehti Saariselälle jo tiistaina, mutta valtaosa saapuu paikkakunnalle sunnuntaina.
Sarasojan harjoituskausi on ollut sairastelujen vuoksi rikkonainen, sillä syyskuun Ramsaun leiri jäi häneltä väliin Otepään jälkeen iskeneen flunssan vuoksi ja lokakuun Ramsaun leiristä viimeinen viikko meni lievää kuumetta ja kurkkukipeä potiessa.
”Vähän huonoon paikkaan tuli. Jospa nyt olisi kiintiö täynnä (sairastelua). Nyt ei ole mitään paineita alkukauden kisoihin, pitää vaan saada startteja alle ja katsoa miten käy. En hiihdä Oloksella (sunnuntaina) vaan treenailen täällä (Saariselällä) rauhassa ja hiihdän täällä sitten molemmat kisat (11.-12. marraskuuta). Tavoite on rakentaa kunto tammikuulle ja helmikuulle”, Sarasoja sanoo.

Roponen hakee hyvää vauhtia jo Jällivaarassa

Riitta-Liisa Roponen puolestaan siirtyi jo viime viikolla kotoaan Haukiputaalta Leville, jossa hän on päässyt harjoittelemaan hyvin, terveenä ja ”aika rauhassa”, sillä ladulla ei ole ollut liikaa tungosta.
”Hyvin olen päässyt treenaamaan, mutta aika kylmä täällä on näin äkkiseltään”, Roponen naurahti ajoittain paria kymmentä hiponeita lukemia.
Hän avaa kilpailukautensa Oloksella sunnuntaina, jolloin hiihdetään vitonen vapaalla. Sen jälkeen kausi jatkuu Jällivaaran maailmancupissa 18.-19. marraskuuta, jossa naiset hiihtävät kympin vapaalla.
 ”Odotan alkukauden kisoista hyvää vauhtia. Jällivaarassa kymmenen sakkiin, mutta Oloksesta en tiedä (mitä odottaa). Ensimmäinen kisa on aina vähän arvoitus”, Roponen mietti.

Jauhojärvi haastaa sprintterit

Sami Jauhojärvi avaa kilpailukautensa Oloksella sunnuntaina, mutta aikoo viikkoa myöhemmin Saariselällä hiihtää sekä sprintin että normaalimatkan kilpailut.
”Pitää antaa näyttöjä sprintissä Kuusamoa ajatellen. Kun Kuusamossakin on sprintti lauantaina ja normaalimatka sunnuntaina, näkee miten kroppa reagoi”, keskiviikkona Ylitorniolta Rovaniemelle ja siitä viikonlopuksi Olokselle siityvä Jauhojärvi sanoo.
Lokakuun Ramsaun leiri onnistui Jauhojärveltä erittäin hyvin ja hän säilyi terveenä. Viime viikon loppupuolisko torstaista lähtien meni kuumetta ja viikonloppuna mahatautia sairastaessa, mutta nyt kaikki on kuitenkin taas kunnossa ja harjoittelu normaalia kilpailukauden alkamisen kynnyksellä.

Kattilakoski kilpailee perinteiselläkin

Vapaan kymppi sunnuntaina Oloksella on jo totutusti Teemu Kattilakosken avauskisa, mutta jatko sujuu hänelle hieman harvinaisemmissa merkeissä: vapaan hiihtotavan erikoismies hiihtää Saariselällä 15 kilometriä vaihteeksi perinteisellä.
”Keväällä hiihdin kauden kolmanneksi viimeisen kisani huhtikuussa perinteisellä. Nyt on taas tarkoitus hiihtää perinteistäkin”, Kattilakoski sanoo ja odottaa jo malttamattomana talven ”ruljanssin” alkua.
Kattilakoski siirtyy kotoaan Jäälistä torstaiaamuna Leville, josta jatkaa edelleen Olokselle ja sieltä Saariselälle. Lokakuun Ramsaun leiri sujui Kattilakoskelta sikäli suunnitelmista poiketen, että kolme ensimmäistä päivää meni kuumeessa. Sen jälkeen harjoittelu on jälleen sujunut hyvin, ja viime viikolla Kattilakoski piipahti Vuokatissa hiihtämässä.
”Tein muutaman kovan harjoituksen ja ihan mukavalta tuntui. Ainahan sellainen pieni kutina on ennen kauden alkua”, Kattilakoski naurahtaa.