Uutisen päiväys

24.2.2007← Takaisin

Sami Jauhojärvi ”jojon päässä” 16:nneksi

Sami Jauhojärvi pinnisti 16:nneksi miesten 15+15 kilometrin kilpailussa Sapporossa, vaikka kuvasi olleensa vapaan hiihtotavan osuudella kuin jojon päässä.

Saksalaiset veivät kilpailussa kaksoisvoiton Axel Teichmannin ja Tobias Angererin johdolla. Alusta lähtien vauhdikkaana lähtenyt kilpailu tarjosi dramatiikkaa lukuisten kaatumisten muodossa. Katkerimmassa paikassa kaatui Norjan Petter Northug, jonka voittotaistelu pilaantui kaatumiseen loppukirissä. Myös Jauhojärvi kaatui perinteisen osuuden viimeisessä laskussa, mutta ei uskonut sen vieneen mahdollisuuksia parempaan.
”Nyt sitten viestiin, se sytyttää aina”, Jauhojärvi suuntasi jo ajatuksia hänellä seuraavaksi ohjelmassa olevaan kilpailuun.
Ville Nousiainen oli lopulta 24:s, mutta kouvolalainen manasi kilpailunsa menneen täysin poskelleen jo alkukilometreillä.
”Kaikki kaatui ensimmäiseen kierrokseen. Kaaduin ja siinä meni sauva. Huolto antoi vielä kahdesti väärän sauvan”, Nousiainen harmitteli.
Samassa vauhdikkaassa laskussa kaatui moni hiihtäjä, kun yhden kaaduttua takaa tulleita kaatui samassa rytäkässä.
”Siinä oli miestä maassa kuin meren mutaa”, Nousiainen hymähti.
Tero Similä avasi Sapporon MM-kilpailut osaltaan sivakoimalla 28:nneksi.
”Perinteinen ei ollut ihan parasta, siinä olisi pitänyt pystyä parempaan”, Similä tuumi.
Kilpailuun lähti mukaan myös Lauri Pyykönen, joka halusi viestin varamiehenä normaalimatkan startin ennen mahdollista viestikomennusta. Pyykönen kuitenkin totesi alkuvauhdin itselleen turhan kovaksi ja katsoi parhaaksi keskeyttää 7,5 kilometrin kohdalla.
”Olin vähän yllättynyt, että noin kovaa lähdettiin. En pystynyt roikkumaan. Ei tämä kyllä millään tavalla minun matka ollutkaan”, Pyykönen tuumi.
Sunnuntaina vuorossa on naisten 7,5+7,5 kilometrin yhdistelmäkilpailu.

Lue lisää Sapporon MM-kuulumisia täältä.