Uutisen päiväys

2.4.2005← Takaisin

Similälle ensimmäinen miesten SM-kulta

Ylivieskan Kuulan Tero Similä voitti lauantaina Vuokatissa uransa ensimmäisen yleisen sarjan Suomen mestaruuden. Hopealle miesten 10 kilometrin perinteisen hiihtotavan kilpailussa lykki vajaat 7 sekuntia hitaampana Jari Isometsä, Alatornion Pirkat ja pronssin vei Valeri Rodokhlebov, Kuusamon Erä-Veikot.

Similä: "Ensimmäinen Suomen mestaruus on kova sana ja muistuu aina mieleen. Kaikin puolin onnistunut hiihto, loppu oli jo melko tuskaa. Kunto on säilynyt, tai se ei ole laskenut yhtä paljon kuin muilla. Olen yrittänyt harjoitella ja tähdätä vielä näihin kisoihin. Tässä kaudessa oli paljon hyvää, mutta myös
paljon sellaista mistä voi ottaa oppia."

Isometsä: "Lähdin voittamaan ja olin pettynyt kun en voittanut, mutta hopeakin on hyvä. Teroa pidin pahimpana vastustajana ja hän oli tänään sitten tuon verran parempi. Osasin veikata mitalia, itseluottamus on palannut, pakkasin kuivan paidankin mukaan että joutuu lehdistötilaisuuteen. On paljon mahdollista, että nämä ovat viimeiset SM-kisani, mutta yhtä paljon mahdollista että eivät ole. Lopullista päätöstä en ole vielä tehnyt (jatkuuko ura vai ei)"

Rodokhlebov: "Oli yllätys, että sain mitalin. On ollut ihan sataprosenttinen
kausi. Pitää yrittää saada sponsori, että pääsee panostamaan korkean paikan
harjoitteluunkin."